„Cornul si laptele”, in atentia OJPC


Intră acum și în grupul de

OJPC Suceava a început o actiune de control în scoli si gradinite privind derularea programului „cornul si laptele”. Seful OJPC Suceava spune ca, în cazul în care se vor înregistra reclamatii întemeiate si se vor constata neconformitati ale produselor, imputabile producatorului sau distribuitorului, controlul se va extinde la producator cu anuntarea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Acesta spune ca verificarile vor urmari în principal respectarea caietului de sarcini care a stat la baza atribuirii contractelor de furnizare a produselor lactate si de panificatie . „Se va urmari conformitatea produselor, si anume gradul de prospetime, calitatea produselor, încadrarea în data limita de consum, aspectul ambalajelor si integritatea lor. În cazul în care exista prezumtii de neconformitate a produselor, se vor preleva esantioane care vor fi analizate în laboratoare autorizate”, precizeaza seful OJPC Suceava, care mai adauga faptul ca se va mai urmari ambalarea si etichetarea: denumirea produsului, lista ingredientelor, cantitatea neta, conditiile de depozitare, denumirea si adresa producatorului sau distribuitorului, mentiuni suplimentare la produse lactate, de exemplu – lapte de consum-produs pasteurizat, produs UHT, iar la restul produselor continutul de grasime în procente.

Elena Oanea mai mentioneaza ca a fost înaintat proiectul de Cod etic pentru marketingul produselor alimentare destinate copiilor, de catre Dan Vlaicu, presedinte ANPC si Magor Csibi, vicepresedinte al Comisiei de Mediu în Parlamentul Europei. Seful OJPC Suceava spune ca, în codul etic sunt cuprinse principiile generale ale marketingului produselor alimentare si bauturilor nealcoolice, criteriul nutritional minimal. „Daca în Legea nr.123/2008 apar produsele nerecomandate scolarilor si prescolarilor, prin proiectul de Cod se doreste publicarea unei liste cu alimente recomandate”, mai spus Elena Oanea.


Intră acum și în grupul de