Iulian Anghelus: „Niciodata Marius Ursaciuc nu a colaborat cu Securitatea”


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a infirmat, luni, ca primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, ar fi fost colaborator al Securitatii, asa cum a informat un cotidian local care a prezentat o cerere a CNSAS catre Tribunalul Bucuresti de constatare a calitatii de colaborator al Securitatii al primarului.

Potrivit cotidianului sucevean, CNSAS a constatat ca primarul orasului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, are calitatea de colaborator al Securitatii comuniste si a introdus în 20 august 2008 o actiune în constatare, prin care cere Tribunalului Bucuresti sa constate ca actualul primar al orasului Gura Humorului are „calitatea de colaborator al Securitatii”.

Pe de alta parte, într-un comunicat de presa semnat de purtatorul de cuvânt al PNL Suceava, Iulian Anghelus, se arata ca acesta a fost un anticomunist militant si a ironizat sistemul ceausist, fiind membru al unei trupe de umor studentesc. „Niciodata Marius Ursaciuc nu a colaborat cu Securitatea. Oricine îl cunoaste, îl recunoaste ca fiind un anticomunist militant. Dimpotriva, a avut de suferit ca membru al unei trupe de umor studentesc care avea curajul sa ironizeze sistemul ceausist”, se arata în comunicat. Totodata, PNL Suceava considera ca aceste acuze dovedesc ca a început campania electorala.  „Dusmanii cresterii economice si ai valorilor europene au trecut la un atac fara precedent fata de liderii Partidului National Liberal Suceava”, se precizeaza în comunicat.

PNL Suceava considera ca dupa ce au înteles ca realizarile administratiei liberale din Gura Humorului vor cântari greu în decizia de vot a fiecarui humorean, exista adversari care spera ca prin acuzatii lipsite de orice credibilitate sa umbreasca o stare de spirit.  „Si cum Marius Ursaciuc este un brand pentru zona de munte, sunt unii care pun umarul la murdarirea unui partid, prin terfelirea unui primar care a reusit transformarea unui oras minier într-unul turistic. Acest scenariu nu face decât sa distraga atentia de la un alt partid, care în ciuda evidentelor de colaborare cu Securitatea, o invita pe Mona Musca sa candideze pe listele sale”, se mai arata în comunicatul PNL Suceava.

Primarul orasului Gura Humorului este internat, de saptamâna trecuta, într-o clinica din Târgu Mures.


Intră acum și în grupul de