Cel mai mare salariu de bază la DSP Suceava este de 16.346 de lei. Salariile au fost majorate cu până la 143 la sută pentru 90 la sută dintre salariați în timp ce restul vor primi salarii mai mici cu între 4,4 și 23,7 la sută.


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că 12 angajaţi ai instituţiei, reprezentând aproximativ 10 la sută din personal, au salariile de bază diminuate cu 4,4 până la 23,7 la sută începând cu data de 1 martie 2018, în timp ce restul personalului a înregistrat creşteri ale salariului de bază cu procente cuprinse între 4 şi 143 la sută, cele mai semnificative creşteri salariale fiind în rândul personalului contractual.

Zorescu a explicat că diminuări ale salariului de bază s-au înregistrat la biochimiști, chimiști, șefi de birouri și directori, iar ceilalţi 102 angajaţi ai instituţiei au beneficiat de creșteri salariale cuprinse între 4 și 143 la sută, cel mai mare procent de creştere a salariului de bază fiind la medicii din rândul personalului contractual, care au intrat pe grila de salarizare din anul 2022.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că o parte dintre medici care sunt încadrați ca funcționari publici, respectiv cei care lucrează în Serviciul de Control în Sănătate Publică, dar şi personalul TESA au beneficiat de majorări salariale, însă mai mici în comparaţie cu cele ale personalului contractual.

Ea a precizat că sporurile aferente lunii martie sunt acordate la nivelul lunii februarie, întrucât salariile au fost achitate în data de 5 aprilie, înainte de Paşti, iar termenul foarte scurt nu a permis întrunirea Comitetului Director pentru stabilirea acestor sporuri.

“Regularizarea eventualei diferenţe de plată, în urma deciziei care se va lua săptămâna viitoare, în Comitetul Director, se va face la salariile din luna mai”, a menţionat Zorescu adăugând că a fost organizată deja o întâlnire de lucru cu personalul instituţiei în cadrul căreia s-au prezentat diverse simulări privind acordarea sporurilor.

Medicul sucevean a arătat că sporurile pentru personalul de specialitate sunt cuprinse între 7 şi 85 la sută, însă, spre exemplu, în cazul personalului de la Laboratorul DSP, care efectuează analize pentru depistarea HIV, sporul este cuprins între 55 şi 85 la sută, aşa cum prevede legislaţia, la personalul de la epidemiologie şi la chimişti sporul este cuprins între 10 şi 15 la sută.

Ea a subliniat că toate aceste situaţii vor fi discutate în detaliu, astfel încât instituţia să se încadreze în prevederile legislaţiei în privinţa plafonului de sporuri.

DSP Suceava a publicat pe site-ul instituţiei Lista funcţiilor şi a veniturilor brute aferente lunii martie 2018.

Potrivit acestei liste, cel mai mare salariu de bază, în cuantum de 16 346 de lei, este acordat şefilor de laborator şi unui şef de departament, în timp ce un medic primar cu gradaţia 5 are un salariu de bază de 15 567 de lei, un medic specialist cu gradaţia 3 are un salariu de bază de 12 029 de lei, medicii rezidenţi au salarii de bază cuprinse între 5700 de lei şi 7848 de lei,  iar directorul executiv adjunct al instituţiei are un salariu de bază de 8.375 de lei.

Consilierii cu grad profesional superior au salarii de bază cuprinse între 6 687 lei și 7 729 lei, consilierii debutanți și asistenți între 3 233 și 4 882 lei, asistenții medicali între 3 750- 4 871 lei, un auditor cu grad profesional superior- 7 175 lei, un biochimist – 5 959 lei, un bioinginer medical- 4 395 lei, chimiștii între 4 613 şi 6 108 lei, un farmacist -6 883 lei, inspectorii cu grad profesional principal şi superior au salarii de bază cuprinse între 6 166 şi 7553 lei, îngrijitoarele între 2 117şi 2 258 lei, un fizician are salariul de bază de 3394 lei etc.

De menţionat este că la salariile de bază impozabile se adaugă sporurile, voucherele de vacanţă în valoare de 1450 de lei, iar în cazul persoanelor care au titlul ştiinţific de doctor se acordă o indemnizaţie în cuantum de 950 de lei.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de