Pisica diagnosticata cu rabie


Intră acum și în grupul de

Judetul Suceava este unul „intens rabigen”, fapt confirmat de numarul tot mai mare de cazurile de turbare depistate la animale. Aparitia celui de al 59-lea caz din acest an determina Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Suceava sa mentioneze ca aparitia de noi cazuri mentine ridicata rata rabiilor.

Seful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a precizat marti ca a fost diagnosticata rabia la o pisica gasita moarta pe raza comunei Fratautii Vechi. Acesta a mai mentionat ca animalul apartinea  lui Constantin Hrisca , din Fratautii Vechi , acesta fiind zgâriat de pisica respectiva în urma cu câteva zile, astfel a fost anuntata despre acest episod de rabie Autoritatea de Sanatate Publica Suceava.  

„A fost efectuata ancheta epidemiologica la fata locului si a fost întocmit un plan de masuri. În zona afectata de acest nou focar vor fi aplicate masurile sanitar veterinare ce se impun, respectiv vaccinari de completare la câini si pisici, dezinfectii si alte masuri specifice”,  a precizat Petrea Dulgheru.

DSVSA Suceava atentioneaza cetatenii ca, în cazul în care depisteaza cadavre de carnivore domestice sau salbatice, sa nu le atinga si sa anunte de urgenta medicul veterinar concesionar din localitate pentru a recolta probe pentru examene de laborator în directia rabiei.

În judetul Suceava au fost depistate cazuri de rabie la o diversitate de animale, de la bovine, vulpi, pisici pâna la dihor si jder.


Intră acum și în grupul de