Munitie transportata in brate 2 km, pe un drum forestier


Intră acum și în grupul de

Din cauza drumului accidentat, echipa pirotehnica a ISU „Bucovina” a fost nevoita sa transporte în mâini mai multe elemente de munitie gasita în comuna suceveana Cârlibaba. Astfel, luni, la ora 10:45 Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de maistrul militar Pentilescu Iulian, a intervenit cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unor elemente de munitie neexplodata, din al doilea razboi mondial, asanate în zona drumului forestier Tatarca, comuna Cârlibaba.

În urma examinarii si detectarii zonei, echipa pirotehnica a identificat si ridicat un proiectil explozibil cal. 150 mm, un proiectil explozibil cal. 85 mm si 7 cartuse infanterie cal. 7,62 mm.

Pentru ca drumul forestier montan era greu accesibil, echipa pirotehnica a fost obligata sa execute transportul manual al munitiei pe o distanta de 2 km.
Munitia a fost transportata în conditii de maxima siguranta, fiind depozitata provizoriu pâna la distrugerea controlata, într-un poligon autorizat.

Echipa pirotehnica s-a deplasat si în orasul Salcea, pentru executarea unei misiuni de asanare a unei grenade de mâna, descoperita în podul locuintei unui cetatean. Tot luni, în jurul orei 13.50, echipa de muncitori care efectua lucrari de reparatii la locuinta lui F. VASILE din municipiul Suceava, ce detine si o casa în Salcea, a gasit o grenada defensiva, în stare buna, cu inelul de siguranta aplicat.
Locuinta a fost cumparata de F. VASILE anul acesta.


Intră acum și în grupul de