In pragul alegerilor generale, liberalii suceveni au ramas si fara parlamentari si fara candidati


Intră acum și în grupul de

 PNL Suceava e în deriva totala dupa ce fostul deputat Mihai Sandu Capra a abandonat partidul în favoarea unei slujbe garantata pentru o perioada de trei ani si bine platita de la bugetul de stat în cadrul Curtii de Conturi a României. Sandu-Capra a tras toate foloasele posibile de pe urma faptului ca a fost parlamentar al PNL, însa a lasat partidul „în ceata”, liberalii suceveni dându-se „cu capul de pereti” pentru a reusi sa gaseasca un candidat în locul sau, dupa ce seful Agentiei Nucleare din România, Valica Gorea, a anuntat ca el „nu este candidatul de serviciu al PNL Suceava”.  

Gestul lui Sandu-Capra lasa PNL si fara un parlamentar, în conditiile în care PNL mai avea în judet doar doi parlamentari. În momentul de fata, singurul membru al PNL care poate spune ca e parlamentar este Tiberiu Aurelian Prodan (senator), însa si asupra sa planeaza o serie întreaga de suspiciuni cu privire la modul în care „s-a vândut celor de la PSD Suceava”. În aceste conditii, lucrurile sunt extrem de delicate la nivelul organizatiei judetene.  

Colac peste pupaza a venit si scandalul legat de posibila colaborare a primarului PNL de Gura Humorului, Marius Ursaciuc, cu Securitatea. Ursaciuc este pentru zona de munte a judetului un adevarat simbol si o darâmare a lui din punct de vedere al seriozitatii ar fi extrem de greu de suportat de liberali.  

Pe de alta parte, este foarte posibil ca Mihai Sandu-Capra sa se fi orientat în ultima clipa, în conditiile în care a aflat ca omul pe care se baza, respectiv primarul Ursaciuc, este la un pas de a-l trage „la fund” si nu a-l ajuta, asa cum spera atunci când si-a facut calculele pentru a candida la Senat. Oricum ar fi, cel mai câstigat din aceasta afacere este Sandu-Capra, pentru care viitorul apropiat este asigurat si pentru care PNL nu a însemnat decât o punte spre o alta lume.  

Reamintim ca Mihai Sandu-Capra a devenit deputat datorita presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, iar ascensiunea sa se datoreaza în proportie de peste 75 % acestuia.


Intră acum și în grupul de