Orasul trandafirilor, groapa de gunoi a Sucevei?


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul socialist sucevean Catalin Nechifor considera inacceptabil ca municipiul Falticeni sa devina „groapa de gunoi a Sucevei”,  drept pentru care a recomandat, miercuri, autoritatilor sucevene, sa acceseze Programul Operational de Mediu, care finanteaza cu fonduri nerambursabile proiecte integrate de deseuri.

Nechifor s-a aratat indignat de faptul ca primarii PD-L ai municipiului Suceava si Falticeni colaboreaza pentru a acoperi lipsa de performanta pe care au avut-o în mandatul trecut si nu au reusit sa solutioneze problema depozitului ecologic de deseuri, iar pentru ca groapa de gunoi a municipiului Suceava trebuie închisa, acestia au convenit ca gunoaiele din Suceava sa fie transferate la Falticeni. „Transforma orasul trandafirilor în groapa de gunoi a municipiului Suceava”, a afirmat eurodeputatul sucevean, subliniind ca prin aceasta decizie se înmultesc problemele de mediu ale municipiului Falticeni.

El a reamintit ca municipiul Falticeni s-a confruntat cu cea mai mare poluare cu cianuri de pe platforma chimica dezafectata a orasului, iar în urma inundatiilor din acest an, canalizarea orasului a fost afectata, o noua problema de mediu fiind astfel creata. „Nu cred ca e corect. Daca sunt saraci cei din Falticeni, sa le mai trimitem si gunoaiele”, a spus Catalin Nechifor. Europarlamentarul PSD a mai adaugat ca depozitarea gunoiului menajer din Suceava la Falticeni implica si costuri mari, în conditiile în care deseurile vor trebui transportate pe o distanta de 30 de kilometri.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anuntat în urma cu o saptamâna, ca deseurile menajere ale municipiului ar urma sa fie transferate, temporar, la groapa de gunoi a Falticeniului, din cauza ca groapa de gunoi a orasului se va închide la sfârsitul anului si nu a fost înfiintat depozitul ecologic din zona Sucevei. Edilul-sef sucevean a aratat ca pâna în luna decembrie va fi construita, în zona actualei gropi de gunoi din Suceava, o rampa de selectare si transfer a deseurilor, care va prelua gunoaiele din municipiul resedinta de judet, ce vor fi transportate catre Falticeni si depozitate în groapa de gunoi a orasului.


Intră acum și în grupul de