Parlamentarii PD-L de Suceava solicita urbanizarea oraselor lui Cozmanca


Intră acum și în grupul de

Parlamentarii PD-L de Suceava vor depune o initiativa legislativa „de urbanizare a oraselor lui Cozmânca”, întrucât acestea sunt excluse de la obtinerea de fonduri europene. Anuntul a fost facut miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, de prim-vicepresedintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, care si-a exprimat speranta ca aceasta initiativa legislativa va fi sustinuta si de parlamentarii PSD „care au o vina morala” pentru situatia în care se afla aceste localitati.   

Onofrei a aratat ca, în mandatul 2000-2004, mai multe comune din tara, printre care si opt din judetul Suceava, au fost trecute „fortat” în categoria oraselor. „E vorba de asa-numitele orase ale lui Cozmânca, care au fost transformate în orase împotriva legislatiei si a populatiei”, a spus prim-vicepresedintele PD-L Suceava. El a subliniat ca multi dintre locuitorii oraselor nou înfiintate doresc sa revina la statutul de comuna, pentru ca de când au obtinut statutul de oraseni, nu au beneficiat de nici o îmbunatatire a conditiilor de viata. „Pentru dezvoltarea acestor localitati, care nu sunt nici orase si nici comune, trebuie o legislatie speciala, pentru ca sunt excluse si de la programe europene de dezvoltare”, a declarat Orest Onofrei si a aratat ca una din masuri este ca pe o perioada de cinci ani, locuitorii acestor orase sa plateasca taxe si impozite la nivelul celor platite de locuitorii comunelor de gradul întâi.

Potrivit lui Onofrei, un program de urbanizare a acestor orase va permite ca localitatile sa fie corect sistematizate si sa aiba o arhitectura unitara.


Intră acum și în grupul de