Asociatii profesionale care sa sprijine activitatea fermierilor, la Malini


Intră acum și în grupul de

     Democrat-liberalii din zona Falticeni au luat foarte serios în calcul posibilitatea înfiintarii în zona Malini a doua asociatii profesionale care sa sprijine activitatea fermierilor de aici.

Candidatul PD-L pentru colegiul pentru Camera Deputatilor din zona Falticeni, Vasile Dedita, a anuntat într-o conferinta de presa, ca este vorba despre Asociatia Cultivatorilor de Cartofi si Asociatia Crescatorilor de Animale, cele doua urmând a fi înfiintate cu scopul declarat de a sprijini dezvoltarea activitatii fermierilor din Malini. „Asociatia Cultivatorilor de Cartofi (ACC), prin reprezentantii ei, va stabili o serie de relatii cu marii consumatori de cartofi, cu hipermarketurile din tara, astfel încât producatorii sa stie ca au unde vinde marfa si ca investitia lor de peste an nu se va irosi în pietele din Bucuresti sau din tara, unde speculantii fac legea”, a explicat Dedita.

Din punctul sau de vedere, „coagularea” fermierilor sub o structura bine organizata este absolut necesara pentru a putea vorbi pe viitor de o activitate rentabila de cultivator de cartofi. „În felul acesta, cei care cultiva cartofi vor putea sa se asigure ca munca lor va fi rasplatita corespunzator si ca nimeni nu-si va bate joc de munca de peste an”, a mai spus Vasile Dedita, care a tinut sa precizeze ca dupa asociere, fermierii au mult mai multe sanse sa acceseze fonduri europene.  

Democrat-liberalul a mai adaugat ca, din punctul sau de vedere, si Asociatia Crescatorilor de Animale are foarte mari sanse sa devina una foarte importanta, mai ales ca oamenii din Malini au nevoie urgenta sa-si valorifice laptele în conditii optime si sa-si mareasca efectivul de animale.


Intră acum și în grupul de