Punctul de lucru Rădăuţi al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava ar urma să fie desfiinţat începând cu luna iunie. Cei 10 angajaţi vor lucra la sediul din Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că Punctul de lucru Rădăuţi ce aparţine instituţiei va fi desfiinţat începând cu data de 1 iunie 2018, iar cei 10 angajaţi ai acestuia îşi vor desfăşura activitatea în sediul DSP Suceava.

Zorescu a explicat că Laboratorul Punctului de lucru Rădăuţi nu mai este acreditat şi nici nu îndeplineşte condiţiile necesare reacreditării şi clădirea în care funcţionează este improprie fiind nevoie de fonduri pentru reabilitarea construcţiei, care a fost pusă la dispoziţie cu titlu gratuit, în urmă cu mulţi ani, de administraţia locală, iar investiţia pentru realizarea unor lucrări de reabilitare nu s-ar mai justifica.

“Nu va fi afectată activitatea nici cea de monitorizare a calităţii apei, nici cea de diagnostic pentru boli transmisibile, pentru că probele vor fi aduse, în continuare, la Suceava”, a subliniat Zorescu.

Directorul DSP Suceava a precizat că încă de anul trecut s-au iniţiat demersuri pentru căutarea unui alt spaţiu în care să funcţioneze acest laborator, iar Primăria Rădăuţi a oferit două variante de spaţii, însă şi pentru aceste clădiri ar fi fost necesare investiţii mari, ceea ce „nici Primăria, nici DSP nu şi le permite”.

“Atunci preferăm să investim în Laboratorul DSP din Suceava, să avem un laborator bine pus la punct, decât să ne risipim în mai multe locaţii”, a mai spus Zorescu.

Ea a menţionat că punctele de lucru ale DSP ar fi trebuit desfiinţate încă din anul 2010, însă pentru cel din Rădăuţi s-a obţinut o derogare ce a permis prelungirea funcţionării acestuia,  dat fiind specificul şi întinderea mare a judeţului.

Cei 10 angajați ai Punctului de lucru Rădăuţi, printre care un medic de laborator, un chimist, doi inspectori, un șofer şi o îngrijitoare, vor lucra, începând cu data de 1 iunie 2018, la sediul DSP Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de