Refacerea infrastructurii afectate de inundatii nu prezinta interes pentru autoritatile judetene


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a criticat, miercuri, lipsa de interes a autoritatilor judetene fata de refacerea infrastructurii distruse de inundatii. Astfel, secretarul executiv al PSD Suceava, consilierul judetean Corneliu Popovici, a aratat într-o conferinta de presa, ca zona Brodina- Ulma este din nou izolata, dupa ce drumul judetean, afectat de calamitatile din luna iulie si refacut provizoriu, s-a surpat din nou. El si-a exprimat intrigarea în legatura cu lipsa de preocupare a autoritatilor judetene fata de situatia locuitorilor din acea zona, care „au fost buni sa se fotografieze cu fiica presedintelui” când aceasta a fost în zona sa ofere ajutoare sinistratilor.

Consilierul judetean PSD a precizat ca necesarul pentru refacerea infrastructurii afectate de inundatiile din zona a fost estimat de specialisti la 35 de milioane de lei, iar pentru refacere, Guvernul a alocat 3,5 milioane de lei, dar ca nu s-a dat nici un leu pentru lucrari.
Popovici a subliniat ca autoritatile din comuna au actionat cu fortele proprii pentru refacerea drumurilor comunale pe o distanta totala de 35 de kilometri, în timp ce CJ Suceava nu s-a implicat în refacerea legaturii rutiere pe care o are în administrare. „Efortul CJ Suceava este infim în comparatie cu cel al Primariei din Ulma”, a declarat secretarul executiv al PSD.

Totodata, Corneliu Popovici  a mai aratat ca din cauza ca podul de pe DN 2E din comuna Marginea este închis circulatiei rutiere dupa ce a fost afectat de inundatii, accesul turistilor în comuna Sucevita a fost limitat. „Agentii economici din turism din Sucevita mi s-au plâns ca aceasta zona este izolata din cauza podului de la Marginea. Nu am vazut nici un muncitor cu o lopata care sa lucreze la acel pod”, a mai spus consilierul judetean PSD.


Intră acum și în grupul de