S-a incheiat vacanta si pentru prescolarii de la Gradinita „Aschiuta”


Intră acum și în grupul de

Întrucât lucrarile de reparatii, modernizare si extindere nu s-au finalizat la timp, cei 185 de prescolari ai Gradinitei cu program prelungit nr.2 din Suceava au început, miercuri, noul an scolar, cu o întârziere de o luna de zile.

Directorul GPP nr. 2, Dorina Vieriu, a declarat miercuri ca, desi lucrarile la mansarda cladirii nu s-au finalizat înca din lipsa fondurilor, în prima faza acele spatii vor fi închise si conservate pe timpul iernii, urmând ca anul viitor sa se finalizeze lucrarile la acest nivel, dupa alocarea de noi fonduri.
Dorina Vieriu a precizat ca, în momentul de fata, un numar de 55 de copii repartizati în doua grupe au început cursurile în vila de lânga magazinul Bucovina, unde au mai functionat si în anii trecuti, acestia urmând sa fie mutati pe str. Alexandru cel Bun, în cladirea modernizata si extinsa la finalizarea lucrarilor de la mansarda.

Referindu-se la lucrarile ce au avut loc la cladirea de pe str. Alexandru cel Bun, directorul GPP nr. 2 „Aschiuta” a aratat ca au fost igienizate spatiile de la parter si primul etaj, s-au înlocuit tâmplaria si instalatiile electrice, sanitare, s-au modernizat blocul alimentar si spalatoria, valoarea totala a investitiei de pâna acum fiind de 6,8 miliarde de lei vechi. Dorina Vieriu a adaugat ca la mansarda urmeaza sa fie finalizate spatiile pentru doua sali de clasa, pentru un cabinet de logopedie, o sala pentru materiale didactice si o sala de festivitati.

Imobilul mai dispune si de un lift interior, care va fi folosit pentru transportul hranei de la blocul alimentar pâna la etajele superioare.

Directorul GPP nr. 2 a mai tinut sa adauge faptul ca cele patru saptamâni de „vacanta” prelungita vor fi recuperate.


Intră acum și în grupul de