Noi dotari la platoul de imagistica a Spitalului Judetean


Intră acum și în grupul de

Platoul de imagistica aflat la demisolul Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava continua sa fie dotat cu noi aparate.

Purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberiu Bradatan, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinte de presa, ca în momentul de fata se instaleaza pe platoul imagistic un aparat radiodiagnostic digital, montarea acestuia trebuind a fi finalizata conform contractului, pâna cel târziu pe data de 11 noiembrie. „Noul aparat permite stocarea digitala a imaginilor, putându-se apela oricând la ele când pacientul revine în spital, dar se face si economie la filmele radiologice”,  a mai spus Tiberiu Bradatan.

Platoul imagistic al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava include în momentul de fata un computer tomograf si un osteodensitometru. „Singurul aparat externalizat ce va fi adus pe platoul imagistic va fi RMN-ul (aparatul de rezonanta magnetica nucleara). Au fost reluate procedurile de licitatie, dupa ce contestatia de la faza anterioara a fost anulata, astfel, noi vom oferi spatiul, iar firma câstigatoare va veni cu aparatul de înalta performanta. Noul caiet de sarcini a fost pus la punct pentru a nu mai putea exista probleme, dar nu s-a renuntat la criteriile de performanta”,  a aratat purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Acesta a mai mentionat ca tergiversarile de la nivel central privind aprobarile pentru înfiintarea platoului, cât si contestarea licitatiei, au dus la întârzierea cu cel putin un an a realizarii platoului si a amplasarii aparatului RMN.     


Intră acum și în grupul de