CFR Timisoara – Gloria Bistrita 1 – 4


Intră acum și în grupul de

Cei mai buni jucatori ai Gloriei din acest început de sezon au facut legea si miercuri, în duelul de la Timisoara cu secund-divizionara CFR. Cristi Coroian si Adrian Anca au lucrat toate cele patru reusite cu care gruparea bistriteana a obtinut calificarea în optimile de finala ale Cupei României.
Meciul a fost rezolvat foarte repede. La opt minute de la fluierul de start al centralului Istvan Kovacs, cei doi veterani ai Gloriei au lucrat pentru golul de 1-0, Corian centrând din lovitura de colt si Anca introducând balonul în poarta, din apropiere. Primul a încercat în doua rânduri sa îsi treaca si el numele pe lista marcatorilor, sutând din lovitura libera în minutul 12 si din actiune în minutul 18, dar a reusit de-abia a treia oara.

Din lovitura de pedeapsa, în minutul 44, dupa un fault obtinut, ati ghicit!, de Adrian Anca. Acesta a fost însa golul de 3-0, cu doar câteva secunde înainte de obtinerea penalty-ului Adrian Hora marcând si el, printre picioarele goalkeeperului banatean. Asist – acelasi Anca. Astfel, la pauza s-a intrat cu scorul de 3-0, dar s-a iesit cu 4-0, bistritenii marcând imediat dupa reluare: Cristi Coroian a centrat din corner si Pedro, nemarcat, a înscris cu capul. Pâna la final, oaspetii au mai ratat alte ocazii bune de a marca, însa cei care au introdus balonul în ate au fost gazdele, Pecarov înscriind golul de onoare al CFR-ului din Timisoara.
CFR Timisoara: Cioloca – Gosa, Aldana, Feleaga, L. Stefan – Neagoie – C. Straut, Stan, Paleacu, Bertea – Jovanovic. Antrenor: Florin Bugar.
Gloria: Albut – Velcovici, Ninu, Frasinescu, Miclaus – Marginean, Pedro, Coroian – Hora, Anca, Borbely. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.

CFR II Cluj – FC Timisoara 0 – 1

Echipa a doua a campioanei României a tinut în sah, marti, timp de 90 de minute, Timisoara lui Uhrin. Chiar daca au fost nevoiti sa se apere în marea majoritate a timpului de joc, clujenii pot fi mândri de modul în care au rezistat în fata lui Alexa si compania.
Timisorenii încep extrem de bine partida, dar Parks a fost blocat la timp, defensiva CFR-ului reusind sa îndeparteze pericolul. Magera rateaza si el deschiderea scorului, trimitând pe lânga poarta o minge centrata perfect de Badoi. Clujul putea da lovitura în minutul sapte al întâlnirii, atunci când, profitând de pe urma unei greseli în apararea Timisoarei, Bujor scapa singur cu Pantilimon, dar sutul sau nimereste doar bratele portarului. Prima parte se încheie asa cum a si început: la egalitate, scor 0-0. Repriza secunda decurge dupa acelasi scenariu. Timisoara ataca în valuri, dar golul ramâne undeva în aer, clujenii închizând bine fiecare culoar. Minutele se scurg si CFR-ul prinde din ce în ce mai mult curaj. Ronea si Traore rateaza de putin tinta cu 20 de minute înainte de fluierul final. Lovitura de gratie este data târziu, în minutul 90, de catre Rusici, care marcheaza si duce Timisoara în faza urmatoare a Cupei României.
CFR II Cluj: Curileac – Bucur, Hotico, Fesnic, Vitinha – Ambrus, Borostean, Bujor, Moca – Ronea, Traore
FC Timisoara: Pantilimon – Badoi, Luchin, Cisovky, Latovlevici – Abiodun, Alexa, Magera, Milhazes – Parks, Goga
Antrenor: Dusan Uhrin

FCM Bacau – Pandurii Tg. Jiu    0 – 1

Pandurii s-au calificat în optimile Cupei României dupa un nou succes fara gol primit. Victoria cu 1-0 contra ultimei clasate din Seria I a esalonului secund, s-a conturat greu si târziu, golul oltenilor cazând abia în minutul 81.
Desi forma buna aratata de echipa sa în ultimele etape îi dadea dreptul sa spere la o victorie facila, Cârtu s-a confruntat contra bacauanilor cu câteva indisponibilitati care au îngreunat sarcina oltenilor. Desi se afla pe ultimul loc în liga secunda, moldovenii au rezistat eroic, prima repriza desfasurându-se sub semnul echilibrului. Singurele momente periculoase au aparut în minutul 9, Manea intervenind salvator în fata lui Pacurar, si 40, Tilinca ratând incredibil din careu.

Partea secunda a început cu o mare ocazie a bacauanilor, Darie trimitând cu capul peste din numai sase metri (48), peste numai trei minute, Tilinca ratând si el o mare sansa. Golul izbavitor pentru Pandurii vine cu noua minute înainte de final, Raskovic, scapat singur cu Manea, lobând elegant peste goalkeeperul moldovenilor. Ospetii nu sunt pe deplin multumiti, Rusu lovind transversala (86), dar nu au nicio emotie în a trece în faza urmatoare a competitiei. Cârtu continua munca foarte buna la Tg. Jiu, aflându-se la a treia victorie consecutiva. Mai mult decât atât, de când a preluat echipa gorjeana, Sorinaccio si-a respectat renumele, reusind sa nu primeasca gol pâna acum.
FCM Bacau: Manea – Enea, Vajou, Spiridon, Dobîrceanu (Huiban, 76) – Dediu, Raimy, Taban, Dobos – Banu, Darie (Boghean, 60). Antrenor: Cristi Popovici
Pandurii: Mingote – Popete, Ad. Rusu, Chibulcutean, Cardoso – Ghindeanu, Fl. Stînga, Pacurar, I. Iordache (Nalati, 68) – Tilinca (Raskovic, 56), Al. Piturca. Antrenor: Sorin Cîrtu


Intră acum și în grupul de