Fotbal : Victor Piturca: „Ne vom bate cu Franta si Serbia pana la sfarsit”


Intră acum și în grupul de

Dupa 0-3 cu Lituania si 2-2 cu Franta, cu totii speram, într-adevar, în calificare, dar putini sunt cei care cred ca tricolorii vor participa, în vara lui 2010, la turneul din Africa de Sud. Printre ei, selectionerul care a dus România la ultimele doua competitii.
Desi echipa noastra nationala este de-abia pe locul al cincilea într-o grupa cu sase echipe, Piti vede partea plina a paharului. Mai precis, diferenta de doar doua puncte care separa România de liderii Serbia si Lituania.

Cu toate acestea, pericolul nu ar veni de la echipa care ne-a umilit la Cluj, ci de la sârbi si de la francezi. Pe primii, Piturca îi va urmari pe viu miercuri seara, în disputa cu Austria cehului Bruckner. „Da, voi merge acolo. Sa vedem ce va iesi. Sper ca rezultatul sa ne favorizeze. Oricum, ne vom bate cu Franta si Serbia pâna la sfârsit”, a declarat Victor Piturca.

Vorbind si despre remiza de sâmbata cu Franta, selectionerul sustine ca este multumit de baietii sai, în ciuda faptului ca au existat anumite greseli clare la golurile oaspetilor: „Cu totii au jucat excelent. Chiar si de Cocis sunt multumit chiar daca publicul l-a huiduit în cea de a doua repriza. Au fost greseli în cea de-a doua repriza, dar sa nu uitam ca aceste greseli au venit pe fond de mare efort. El a tinut-o tot meciul în sprinturi si nu de 10-15 metri, ci a traversat terenul de la o poarta la alta”.


Intră acum și în grupul de