Vinurile, in atentia OJPC


Intră acum și în grupul de

Comercializarea si etichetarea vinurilor a intrat în atentia OJPC Suceava, institutia efectuând 18 actiuni de control la operatorii economici din reteaua de distributie si comercializare. Seful OJPC Suceava, Elena Oanea, a precizat ca în urma actiunii au fost oprite temporar de la comercializare 394,5 litri vin în valoare de 2764 lei, iar definitiv 33,75 litri vin în valoare de 455 lei.

Astfel, la SC Fortuna Guea SRL Gura Humorului s-a gasit expus la comercializare vinul selectionat Cotnari, vin de origine controlata cules la maturitate deplina – Frâncusa, Feteasca Alba, Tamâioasa Româneasca –  aceste trei denumiri fiind înscrise toate la un loc, pe aceeasi sticla, lipsind informatia privind soiul, fapt pentru care s-a aplicat o amenda contraventionala în cuantum de 3.000 lei. S-a dispus masura opririi temporare de la comercializare a 6,5 litri vin în valoare de 48 lei pâna la remedierea deficientelor constatate. La SC Carrefour Romania SA Bucuresti cu punct de lucru Suceava, la doua din cele 40 sticle de vin spumant Muscat nu s-a gasit inscriptionat lotul, fapt pentru care s-a dispus masura opririi temporare de la comercializare, aplicându-se o sanctiune contraventionala cu avertisment.

La SC Selgros Cash & Carry Brasov cu punct de lucru Suceava, vinul selectionat Cotnari demidulce, 11% alc.vol. cu denumire de origine controlata nu avea contraeticheta care sa mentioneze faptul ca este un cupaj din Frâncusa, Feteasca  Alba, Tamâioasa Româneasca, iar vinul spumant Cinzano Asti cu 7% alc.vol. nu are inscriptionat termenul de valabilitate. Operatorul economic a fost sanctionat cu o amenda contraventionala în cuantum de 3.000 lei, iar produsele depistate cu abateri, 306 litri vin în valoare totala de 2575 lei, au fost oprite temporar de la comercializare.

La SC Telecrom SRL Gura Humorului, vinul Dealul Viilor cu concentratie alcoolica 8%, expus la comercializare nu avea inscriptionat termenul de valabilitate, fapt pentru care operatorul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala în cuantum de 3.000 lei, produsul fiind oprit temporar  de la comercializare.

 SC Fidelio SRL Catamarasti, cu punct de lucru în Radauti, avea expuse la comercializare 6 litri vin selectionat Cotnari în valoare de 65 lei cu etichete pe care era inscriptionat Frâncusa, Feteasca Alba, Tamâioasa Româneasca, fara a fi înscrisa zona de provenienta si faptul ca este un cupaj de vinuri. S-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 6 litri vin selectionat Cotnari. De asemenea, vinul spumant Martini 7,5% alc.vol. si vinul Cashmere 8% alc.vol. nu aveau inscriptionat pe etichete termenul de valabilitate, produsele fiind oprite definitiv de la comercializare ( 9,75 litri / 371 lei). Operatorul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala în cuantum de 3.000 lei.
La SC Kaufland Romania SCS Bucuresti – punct de lucru Suceava, vinul de masa alb, produs si ambalat de CA.VI.M. SRL Italia, importator SC Stimet SA Sighisoara, de concentratie alcoolica 10,5% vol., avea marcata pe cutie data îmbutelierii 28.09.2007, cu mentiunea “a se consuma înainte de 28.09.2008”. Operatorul economic a fost sanctionat cu amenda în cuantum de 4.000 lei, produsul vin alb de masa 24 litri, în valoare de 84 lei, fiind oprit definitiv de la comercializare si distrus.

Vinul de masa Sylvestre si vinul Stramosesc de la SC Botusanu Com SRL Falticeni erau expuse la comercializare fara preturi afisate. Aceeasi abatere a fost constatata la vinul Recital expus la comercializare de SC Excelent Com Serv SRL Suceava, la vinurile Babanu Alb, Babanu Rosu si vinul Ceteram comercializate de SC Creativ Prod SRL Suceava, precum si la vinurile de Cotnari comercializate de SC Napolitan Com Serv SRL Falticeni. Pentru aceste abateri, operatorii economici au fost sanctionati cu 3 amenzi contraventionale în cuantum de 8.000 lei si o sanctiune contraventionala cu avertisment.
Seful OJPC Suceava spune ca actiunea de control s-a finalizat prin aplicarea unui numar de 12 amenzi contraventionale în cuantum de 30.800 lei si 5 sanctiuni  contraventionale cu avertisment.            
                      
 


Intră acum și în grupul de