Rectorul USV, Mihai Dimian, către adjunctul șefului Misiunii SUA în România Abigail Rupp: Încercăm să dezvoltăm cu colegii din Ucraina un centru de securitate cibernetică la care Ambasada SUA poate fi un partener important


Intră acum și în grupul de

Rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, a declarat, miercuri, la inaugurarea Raftului American la Biblioteca Bucovinei în prezența adjunctului șefului Misiunii SUA în România, Abigail Rupp, că USV va dezvolta un centru de securitate cibernetică, iar Ambasada SUA ar putea fi un partener important.

Dimian a spus că prin existența Raftului American, se bucură că există acum mai multe cărți și că va exista posibilitatea unei pregătiri mai bune.

„ În același timp îmi doresc ca cei care se pregătesc să meargă în SUA să o facă cu gândul că se întorc acasă și contribuie la ceea ce încercăm să dezvoltăm aici”, a spus rectorul USV.

El a extins invitația către cărțile pe care le are și  Biblioteca Universității, către cărțile în format electronic.

Dimian a anunțat că vineri va fi la București pentru semnarea unui contract major de achiziție de cărți în format electronic și de reviste, de peste 1,5 milioane de reviste și peste 200 de cărți în format electronic în limba engleză care vor fi disponibile abonaților USV, fiind vorba de un proiect european cu o contribuție de 40.000 de euro anual, iar contribuția UE este de 500.000 de euro anual.

„Avem planuri mari pentru viitor și sper că Ambasada SUA ne va susține. Încercăm să dezvoltăm un centru de securitate cibernetică împreună cu colegii din Ucraina și în acest sens atât Ambasada SUA cât și NATO pot fi un partener important în demersul nostru”, a spus Mihai Dimian.(T.B.)


Intră acum și în grupul de