Prefecții de Suceava și Iași au discutat la ședința comună a Comitetelor consultative pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din cele două județe despre practicile din piețele agroalimentare, nemulțumirile privind furnizorii de energie electrică și cele legate de operatorii de telefonie

Ședința comună a   comitetelor consultative  de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din Suceava și Iași s-a desfășurat, miercuri, în sala “Bucovina” din Palatul Administrativ, în prezența prefecților din Suceava și Iași, Mirela Elena Adomnicăi, respectiv Marian Șerbescu.

La întâlnire au participat reprezentanți ai  Agenției Județene  pentru Plăți și Inspecție Socială -AJPIS, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă -AJOFM, de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor –OPC- Suceava și ai Inspectoratului de Poliție Județean -IPJ din județele Iași și Suceava.

Ideea organizării unei întâlniri comune datează din noiembrie 2017, cu prilejul participării  prefectului de Suceava, Mirela  Adomnicăi, la ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din județul Iași.

“Mă bucur că se întâmplă această întâlnire în An Centenar,  cred că este  foarte importantă această ședință prin schimbul de bune practici,  pentru că sunt probleme cu care se confruntă colegii dvs. de la Iași,  similare poate și la  Suceava, la care trebuie să găsim rezolvare.  Sper să rămână o tradiție, să fie prima ediție și în fiecare an să organizăm asemenea întâlniri”, a declarat prefectul de Iași.

Tema principală a discuțiilor s-a axat pe problemele persoanelor vârstnice privind Protecția Consumatorilor.

Reprezentanți  ai comitetelor consultative din ambele județe și-au exprimat nemulțumiri referitoare la modul de lucru al unor furnizori de energie electrică, ale căror contracte “cuprind  clauze doar în favoarea lor, nu a noastră”,  operatori de telefonie mobilă sau aspecte ce țin de unele practici din piețele agroalimentare.

 “Organizând o astfel de întâlnire am avut în vedere schimbul  de experiență, de bune practici, dar și  relaționarea interumană,  poate mai importantă, pentru că de la ea pleacă și   rezolvarea problemelor dvs.”, a declarat prefectul Mirela Elena Adomnicăi. La finalul întâlnirii, prefectul Marian Șerbescu a oferit acesteia o “Distincție de excelență” în semn “de înaltă apreciere a deosebitei implicări în cooperarea la nivel regional” și și-a exprimat speranța ca următoarea întâlnire a comitetelor consultative de Dialog Social pentru Persoanele Vârstnice să aibă loc la Iași.(N.B.)