Lucrările de amenajare a spaţiului în care va fi amplasat aparatul RMN repartizat SJU Suceava de Ministerul Sănătăţii, în curs de finalizare


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, că lucrările pentru amenajarea spaţiului destinat amplasării aparatului de rezonanţă magnetică nucleară 1,5 Tesla, repartizat de Ministerul Sănătăţii, sunt aproape de faza de finalizare.

El a spus că, în prezent, reprezentanţii firmei producătoare de echipamente sunt la Suceava pentru efectuarea ultimelor determinări în vederea amplasării noului aparat RMN.

Rîmbu a precizat că în cadrul Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală este amenajat un spaţiu cu o suprafaţă de aproximativ 75 de metri pătraţi, pentru instalarea unui echipament modern de rezonanţă magnetică nucleară(RMN) de 1,5 Tesla, care a fost repartizat spitalului de Ministerul Sănătăţii, aparat ce ar trebui să ajungă la Suceava, cel mai probabil, pe 5 mai 2018.

El a menţionat că punerea în funcţiune a aparatului RMN 1,5 Tesla ar urma să aibă loc până la sfârşitul lunii mai.

Managerul SJU Suceava a arătat că sunt în curs de finalizare şi lucrările de amenajare a spaţiului destinat amplasării unui aparat Roentgen- Combigraph Quadro, într-o cameră cu pereţi cu protecţie din plumb, spaţiul urmând să mai aibă o cameră de comandă a acestui aparat, precum şi o cameră de developare dotată cu developeză automată şi un vestiar pentru pacienţi.

Noul aparat RMN repartizat SJU Suceava va completa echipamentele moderne existente deja în Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală.

De precizat este că investigaţiile RMN pentru pacienții spitalului au fost efectuate până în prezent în baza unui parteneriat public-privat, încheiat între spital şi o firmă de profil.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de