Proiectil exploziv, in spatele unei centrale termice din Radauti


Intră acum și în grupul de

Un botosanean, muncitor la o societate comerciala din Radauti, a gasit joi, la ora 10:49, un proiectil în spatele centralei termice a firmei la care lucra. Este vorba despre H. IONUT, din comuna Mihaileni judetul Botosani, care a anuntat politia.

Astfel, Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, condusa de Lt.col. Anton Cristinel, s-a deplasat la fata locului cu o autospeciala pirotehnica pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea proiectilului exploziv, calibrul 76 mm, descoperit pe str. Salcâmilor, din municipiul Radauti.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, în timp ce faceau lucrari de excavare, la un moment dat, muncitorii au observat un element de munitie, astfel a fost alertata politia si jandarmeria, care au pazit locul pâna la sosirea echipajului profesionist al I.S.U. „Bucovina” Suceava.

Proiectilul exploziv, ce prezenta un pericol pentru populatia din zona, a fost transportat în conditii de maxima siguranta, fiind depozitat provizoriu pâna la distrugerea controlata, într-un poligon autorizat.

Misiunea de asanare s-a încheiat la orele 12.20.


Intră acum și în grupul de