Fotbal, Cupa Romaniei : Calificare chinuita pentru Rapid


Intră acum și în grupul de

Cu Peseiro aflat din nou pe banca tehnica a echipei, cel putin pentru moment, rapidistii au început partida perfect, înscriind în minutul 6, dar au terminat jocul dezamagitor, doar reusita din minutul 120 a lui Cesinha reusind sa salveze chinul giulestean.
Meciul începe perfect pentru giulesteni. Djalovici profita de o iesire neinspirata a portarului Panaite si înscrie printr-o lovitura de cap. Era minutul 6 al jocului si totul parea ca reîncepe sa intre în normal pentru echipa lui Peseiro. Nu a fost sa fie asa. Ploiestiul reduce la tacere putinii spectatori aflati pe arena visiniilor.

Prinsi pe contraatac, fundasii Rapidului nu se organizeaza cum trebuie, iar Mutiu înscrie în poarta goala, dupa ce a primit o centrare ideala de pe partea dreapta a atacului ploiestean. Petrolul putea da lovitura înainte de pauza, dar Budescu si Laurentiu Dumitru au ratat doua ocazii mari. La pauza, cele doua formatii se afla la egalitate, scor 1-1.

Rapidul începe bine si partea secunda, dar Panaite este în zi mare si respinge de doua ori suturile alb-visiniilor. Minutul 64 aduce si golul pentru petrolisti, dar reusita a fost anulata pe motiv de ofsaid. Reluarile arata însa ca brigada condusa de Georgian Ionescu a gresit. Meciul prinde viteza, iar fazele se succed de la o poarta la alta. Peseiro fierbe pe marginea terenului, iar giulestenii sunt tot mai periculosi. Adafemi trimite o ghiulea, dar mingea trece peste buturile oaspetilor. Rapidul reuseste sa preia conducerea, din nou, în minutul 78, atunci când Cesinha finalizeaza în urma unei faze frumoase. Avantajul nu dureaza decât patru minute. Boya uita sportul pe care-l practica si pune mâna pe minge. Arbitrul Ionescu vede si acorda lovitura de pedeapsa. Paul Tincu executa pe centrul portii, iar scorul redevine egal, 2-2, cu opt minute înainte de finalul partidei.

Dupa 90 de minute de joc, cele doua formatii se afla la egalitate. Urmeaza doua reprize de prelungiri. Rapidul începe, ca în fiecare parte, mai bine si ataca poarta oaspetilor, dar Petrolul scapa cu bine. Timpul trece în favoarea ploiestenilor, iar dupa prima repriza suplimentara situatia este neschimbata pe tabela de marcaj. Rapidistii mai au la dispozitie înca 15 minute pentru a nu ajunge la loteria penaltiurilor. Atacurile consistente si superioritatea fizica si-au pus amprenta pe ultima repriza a întâlnirii. Lovitura de gratie a fost data de Cesinha, în minutul 120, care, cu acest gol, îi întinde o mâna salvatoare lui Peseiro.


Intră acum și în grupul de