Au furat o antena de cercetare eoliana, in valoare de 30.000 Euro


Intră acum și în grupul de

Componentele metalice ale unei antene de cercetare eoliana în valoare de 30.000 Euro, sustrasa de autori necunoscuti de pe raza comunei Plopeni, Salcea, au fost identificate la o societate comerciala de colectare a deseurilor feroase si neferoase. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, în jurul orelor 11.00, administratorul unei societati comerciale cu  sediul în comuna Dornesti judetul Botosani, a sesizat faptul ca, în perioada 25.09-15.10.2008, persoane necunoscute au sustras o antena de cercetare eoliana, marca „Second Wind GSM Nomad”, de productie canadiano-americana, pe care se afla montat un dispozitiv „Anemometru”, în valoare de 30.000 Euro, ce se afla amplasata pe dealul „Caprariei” de pe raza localitatii Plopeni, oras Salcea.

Antena a fost instalata de firma mentionata cu acordul Primariei orasului Salcea si avea ca scop studierea curentului de aer, în perspectiva construirii unei centrale eoliene.

Cu ocazia cercetarilor efectuate, la o societate comerciala ce are ca obiect de activitate colectarea deseurilor feroase si neferoase, au fost gasite un numar de 8 componente metalice (aluminiu) ale cadrului antenei, neputându-se stabili persoanele care le-au valorificat.

Cercetarile sunt continuate în vederea identificarii autorilor si recuperarii integrale a prejudiciului.


Intră acum și în grupul de