Fotbal, Liga I : Steaua ingenuncheata la Galati. Zapata penibil


Intră acum și în grupul de

Otelul Galati – Steaua 2 – 0

Portarul columbian al Stelei si-a îngropat echipa la Galati, cele doua imense gafe ale sale hotarând soarta disputei. Nici coechipierii sud-americanului nu au fost mai rasariti, „marii” jucatori din Ghencea, adusi pe bani multi si platiti regeste, fiind pe alocuri penibili. Daca au avut ceva valoare, desi pare greu de crezut, se pare ca ea s-a pierdut undeva pe drum. În Liga lui Mitica.
Galatenii si-au aratat din start intentiile ofensive. Viglianti (3) si Jelev, sut de la 35 de metri care l-a surprins pe Zapata, dând primele emotii ros-albastrilor. Steaua arata ca traieste, raspunsul venind pe filiera portugheza, Semedo si Tiago, ambii de câte doua ori, trecând pe lânga deschiderea scorului.

Otelul îsi pierde capitanul, lui Paraschiv recidivându-i o mai veche accidentare, dar asta nu-i sperie pe oamenii lui Grigoras. Ba mai mult, îi ambitioneaza si, profitând de gafa incredibila a goalkeeperului stelist, deschid scorul. Pena este lansat în adâncime si suteaza dintr-o pozitie grea. Grea pentru Zapata, care încaseaza un gol mai mult decât parabil pe coltul scurt (23). Replica bucurestenilor este sublima, dar lipseste cu desavârsire. În afara de doua lovituri de cap, Radoi (35) si Arthuro (38), care pot fi considerate sanse de gol, nu am vazut decât neputinta, lipsa de idei, dar, mai ales, de vointa. Pauza a venit la timp. Pentru odihna gazdelor.

Forcingul asteptat de fanii Stelei dupa pauza, probabil si de adversari, s-a lasat asteptat mult si bine. Ocaziile oaspetilor au venit mai mult întâmplator, desi fazele din care au aparut nu au fost rele. O combinatie între Radoi si Semedo a fost finalizata de capitanul ros-albastrilor cu un sut în bara (46), pentru ca dupa înca zece minute, Nicolita sa trimita peste din sase metri dupa o pasa foarte buna primita de la acelasi Semedo. Lacatus intra în criza de timp, forteaza cu Andrei Ionescu si Pedriel, dar golul întârzie sa apara. Nici nu avea de unde. Jocul formatiei din Ghencea poate fi caracterizat printr-un singur cuvânt: suferinta. Si pentru ca dupa-amiaza de cosmar a oaspetilor sa fie completa, Ovidiu Petre trimite si el în bara, înainte ca Zapata sa o comita din nou si sa o îngroape definitiv pe Steaua în Dunare. Tanasa a marcat dupa ce columbianul a respins în fata un sut ce în mod normal trebuia retinut (81). Final cu bucurestenii în genunchi si galatenii sarbatorind un nou succes pe teren propriu dupa victoria cu Rapid si egalul cu CFR.

Otelul: Kolev – Sârghi (Cârja 58), Jelev, S. Costin, Salagean – Viglianti, Bourceanu, Paraschiv (Iovita 12, M. Tanasa 64) – Vitaici, Pena, Iorga. Antrenor: Petre Grigoras
Steaua: Zapata – Ogararu, Goian, Ghionea, Petre Marin – Radoi (Ov. Petre 72), Lovin (A. Ionescu 61) – Nicolita, Tiago, Semedo – Arthuro (Pedriel 72). Antrenor: Marius Lacatus


Intră acum și în grupul de