Poliția Suceava se pregătește pentru un aflux sporit de turiști în perioada minivacanței de 1 mai. Peste 940 de poliţişti vor acționa în aceste zile, iar toate cele 13 aparate radar vor fi folosite în acțiuni rutiere


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava se pregătește pentru un aflux sporit de turiști în județ în perioada 28 aprilie – 02 mai 2018, când majoritatea cetăţenilor vor beneficia de zile libere pentru a putea sărbători Ziua Internaţională a Muncii şi Ziua Internaţională a Tineretului, dar şi pentru a se distra şi petrece momente fericite cu familiile sau prietenii.

Potrivit Poliției Suceava, mulţi dintre cetăţeni vor alege să petreacă zilele libere în staţiunile turistice montane, astfel încât IPJ Suceava se pregătește pentru un aflux sporit de persoane în această perioadă pe raza judeţului, iar poliţiştii vor fi la datorie în permanenţă şi vor veghea la liniştea şi siguranţa publică, dar şi la siguranţa traficului rutier.

Zilnic, în această perioadă, peste 230 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase vor acţiona zilnic la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

În total, pe perioada minivacanţei, peste 940 de poliţişti vor fi angrenaţi în activităţi de menţinere a ordinii şi linişti publice, se arată în comunicat.

„De asemenea, în fiecare zi, 50 de poliţişti rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru siguranţa traficului rutier. Pe această cale, atragem atenţia încă o dată tuturor şoferilor care se vor deplasa pe raza judeţului în perioada următoare, inclusiv turiştilor, să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră”, subliniază Poliția Suceava

Mai mult, peste 80 de patrule de poliţie vor acţiona zilnic în municipii, oraşe dar şi în mediul rural sucevean şi toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor fi în dispozitiv gata să acţioneze ferm la nevoie.

Poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene. Aparatele radar laser TrueCam vor fi utilizate şi în această perioadă pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză. În total, 13 echipaje de poliţie rutieră dotate cu aparatură radar vor fi prezente zilnic pe drumurile publice pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

„Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată. Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de