Elevii Colegiului Economic au oferit ajutoare copiilor din Țibeni


Intră acum și în grupul de

Mobilizându-se exemplar în cadrul acțiunii umanitare ”Iubește-ți aproapele”, elevii de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava au strâns ajutoare pe care le-au oferit vineri, celor 22 de familii cu copiii din localitatea suceveană Țibeni, una din cele mai afectate de inundațiile din luna iulie.

Astfel, circa 50 de elevi din clasele a X-a G și H, clasa a IX-a B, a XIII-a C, clase care au avut inițiativa și s-au implicat mai mult în strângerea banilor și a produselor oferite de toții elevii colegiului,  s-au deplasat la Țibeni cu două microbuze, oferite gratuit pentru transport de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Pentru ei vineri a fost “o zi fără catalog”, întrucât s-au sărbătorit Zilele Colegiului, activitatea școlară fiind una educativă.

La Țibeni, elevii  au fost însoțiți de profesorii diriginți Luiza Butnaru, Ana Șic și  Niculina Apetrei. “Inițial am căutat firme de transport cu care să ne deplasăm la Țibeni, dar acestea au cerut enorm, 2 milioane microbuzul, de unde să dăm 4 milioane? Sunt firme care vor numai să  se îmbogățească. Am făcut apel la Arhiepiscopie și ei s-au oferit să ducă gratuit elevii”, ne-a precizat prof. Niculina Apetrei, diriginta clasei a X-a G. 

Încărcați cu pachete cu rechizite, îmbrăcăminte, jucării, lenjerie de pat și alimente, elevii de la Colegiul Economic Suceava au bătut din poartă-n poartă, după numele pe care le aveau trecute pe o listă, aducând bucurie nesperată celor 39 de copii cât numără familiile respective la un loc.  „Copiii au întrebat ce trebuie să aducă, unii au dat bani cu care am cumpărat rechizite, alții diferite obiecte și  produse alimentare. Dar produsele de îmbrăcăminte și lenjerie toate sunt noi, asta a fost cerința noastră”, a spus prof. Ana Șic, diriginta clasei a  XIII-a C.

 

 


Intră acum și în grupul de