Proiecte de sprijin a IMM-urilor, introduse de Dăianu în bugetul pe 2009 al UE


Intră acum și în grupul de

Parlamentul European a aprobat joi, 23 octombie,  cu ocazia votului în primă lectură, rapoartele privind proiectul pe buget pe 2009.  Acestea  conțin două proiecte  care sprijină  IMM-urile: "Procese și standarde de e-business armonizate între IMM-urile europene din sectoare industriale interconectate" și "Oportunități pentru internaționalizarea IMM-urilor".

 Cele două proiecte, promovate în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European de europarlamentarul PNL (ALDE) Daniel Dăianu, împreună cu alți doi colegi, sunt deosebit de importante în contextul actual, în care întreprinderile mici și mijlocii trebuie să-și amelioreze constant competitivitatea într-un mediu internațional afectat de actuala criză financiară.

 Totodată, la propunerea lui Daniel Dăianu, care este membru în Comisia pentru bugete și în Comisia de Politici Economice și Monetare a Parlamentului European, a fost aprobată și efectuarea unui studiu intitulat "Instrumentar comun de proceduri pentru prevenirea și gestionarea crizelor la nivelul UE". Acest studiu urmărește identificarea instrumentelor disponibile și interoperabilitatea lor în vederea gestionării crizelor financiare în UE, dezvoltarea unor proceduri comune de monitorizare și evaluare a riscurilor financiare sistemice la nivelul UE. De asemenea, se dorește crearea de reguli clare pentru gestionarea crizelor transfrontaliere și efectuarea unei simulări pentru gestionarea situațiilor de criză, care să se bazeze pe aceste reguli.

 
 


Intră acum și în grupul de