Lucian Harșovschi: Se conturează soluția pentru introducerea sensului unic pe trei benzi în municipiul Suceava. Calea Obicinilor va avea cinci benzi de mers, iar strada Petru Rareș, trei benzi. Varianta finală ar putea fi adoptată în această lună


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a prezentat, marți, primele schițe privind introducerea sensului unic pe trei benzi în municipiul Suceava potrivit studiului de trafic efectuat în municipiu.

Potrivit viceprimarului, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o primă discuție între persoanele care  fac studiul de trafic și consilierii locali.

Astfel, consilierilor locali li s-a prezentat schița generală a sensurilor unice propuse, precum și schițe în detaliu pentru fiecare intersecție în parte.

Lucian Harșovschi a arătat că se propune ca direcția de mers (pe trei benzi) să fie dinspre Stațiunea de Cercetări – Spital – Primărie – Tribunal – Parcul Central – Giratoriu parcare subterană – str. Petru Rareș (Piața Mare) – Autogară – Modern – Catedrală – Nordic – Lidl – OMV, închizându-se bucla.

Pentru mijloacele de transport în comun va exista o bandă specială de mers și în sens invers.

„O serie de modificări trebuie făcute în trama stradală, în principal pe str. Petru Rareș (zona Pieței Mari) care va deveni cu trei benzi și pe Calea Obcinior care va avea cinci benzi, din care trei pentru închiderea buclei, iar celelalte două în sens invers pentru traficul greu, până la finalizarea centurii și pentru mijloacele de transport în comun”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a subliniat că aceste propuneri urmează să fie puse în dezbatere publică, iar după dezbaterea publică și obținerea avizelor, varianta agreată să fie aprobată în ședința de Consiliu Local din data de 31 mai.(T.B.)

Mai jos sunt prezentate schițele privind soluția de trafic în municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de