Primarul Ion Lungu, nemulțumit de evoluția lucrărilor la modernizarea străzii Vasile Bumbac: Am avut o discuție destul de dură cu constructorul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că este nemulțumit de evoluția lucrărilor la modernizarea străzii Vasile Bumbac, proiect realizat cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), dar care trebuie să fie recepționat până în data de 19 iunie pentru a primi finanțarea guvernamentală.

Primarul a spus că în cazul acestei investiții nu s-au depus situațiile de lucrări și că încă nu s-au făcut decontări de la Guvern prin PNDL.

„Am avut o discuție destul de dură cu constructorul. Nu sunt mulțumit de cum merg lucrurile acolo. El tot spune:„Da, da”. El nu iese din contract, dar pe noi ne interesează ca până în 19 iunie să termine lucrările pentru că atât e perioada de finanțare prin PNDL. Dacă nu se întâmplă așa, diferența de bani trebuie să o pună Primăria Suceava”, a spus primarul.

Ion Lungu a adăugat că concluzia pe care a tras-o este că toți contructorii susțin că se țin de calendarul stabilit inițial, dar din cauză că au mai multe lucrări majore în același timp, nu reușesc să respecte termenele asumate.

„Ca toți constructorii, sunt întinși pe mai multe lucrări. Lucrează pe DN 18, dar nu e problema noastră”, a spus Lungu.

Reabilitarea străzii Vasile Bumbac a început în data de 12 martie, urmând să fie refăcută strada pe o lungime de 337de metri, lățimea părții carosabile fiind de 6.00m – 7.00m, cu o suprafața totală a străzii de 2349mp. Totodată, vor fi refăcute trotuarele pe o suprafață totală de 1.550 mp și vor fi înlocuiți 28 de stâlpi de iluminat cu înălțimea de 9 metri și 5 stâlpi de iluminat cu înălțimea de 4 metri, iar stâlpii de 9 metri vor fi dotați cu corpuri de iluminat tip LED.

Valoarea totală a lucrării este de 1.054.290,45 lei la care se adaugă T.V.A.(T.B.)


Intră acum și în grupul de