Primarul Ion Lungu pleacă în Palestina pentru a semna acordul de înfrățire cu orașul Bethleem în plin conflict diplomatic după anunțul Guvernului de a muta sediul ambasadei din Israel la Ierusalim: Voi spune că de-a lungul timpului România a respectat deopotrivă atât poporul palestinian cât și poporul israelian


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că, luni, va fi în Palestina pentru a semna din partea municipiului Suceava acordul de înfrățire cu orașul Bethleem.

„Avem un protocol cu mai multe domenii de colaborare, în domeniul învățământului, culturii, turismului, economiei și activităților comerciale, în domeniul protecției mediului, medical și serviciilor edilitare și administrației publice locale”, a spus Lungu.

El și-a exprimat încrederea ca acest acord să fie de bun augur.

„Este o onoare pentru noi să semnăm acest parteneriat de înfrățire cu orașul Bethleem, un oraș cu 28.000 de locuitori care are înfrățiri cu toate metropolele lumii”, a spus Lungu.

Primarul a menționat că și Suceava este și el un pol de creștinătate având 50 de biserici din care 39 sunt biserici ortodoxe.

Întrebat cum se va răspunde situației generate de Guvernul României care s-a pronunțat pentru mutarea ambasadei României din Israel din Tel Aviv la Ierusalim, fapt criticat de Palestina, Lungu a spus că el nu are relații de politică externă, dar crede că se va descurca mai bine decât alții

„Eu nu am relații de politică externă. Voi spune că de-a lungul timpului România a fost un mediator și a respectat deopotrivă atât poporul palestinian cât și poporul israelian și orice ministru care face o vizită merge la Ierusalim și la Ramallah”, a spus Lungu adăugând că se va descurca mai bine decât alții.

Ambasada statului Palestina la Bucureşti a transmis, printr-un comunicat de presă, că priveşte cu îngrijorare decizia Guvernului român de a adopta memorandumul cu privire la începerea procedurilor de relocare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

 

„Considerăm că intenţia Guvernului României de a muta Ambasada României la Ierusalim reprezintă o acţiune care încalcă dreptul internaţional, deciziile Consiliului Europei şi contravine poziţiei Statului român cu privire la rezolvarea conflictului israelo-palestinian”, a declarat Fuad Kokaly, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al statului Palestina la Bucureşti.(T.B.)


Intră acum și în grupul de