Unirea Boroaia a câștigat la « masa verde » meciul de la Vama


Intră acum și în grupul de

Referitor la jocul Bradul Vama-Unirea Boroaia, se menționează că în ședința Comisiei de Disciplină din 21.10.2008 au fost discutate doar abaterile comise de jucători, celelalte aspecte fiind analizate pe 23.10.2008.
Atfel, arbitrul Ignat Ionuț întocmește un raport suplimentar din care reiese că în miuntul 60, după eliminarea jucătorului Rotaru Andrei de la Bradul Vama, acesta l-a lovit cu pumnul în zona feței. În același timp jucătorii echipei gazdă l-au înconjurat protestând violent și amenințându-l. Din acel minut și până la sfârșitul jocului arbitrul declară că deciziile luate au fost sub presiunea amenințărilor jucătorilorechipei gazdă, fiindu-i teamă pentru integritatea fizică a sa și a colegilor săi.

De asemenea, se menționează că în minutul 85 al jocului antrenorul echipei gazdă Feraru Dănuț se afla în spatele porții sale, fapt pentru care arbitrul l-a trimis pe banca de rezerve. Acesta s-a conformat, dar după puțin timp s-a dus din nou în spatele porții echipei sale și în minutul 87 la scorul 2-2 antrenorul Feraru Dănuț pătrunde în terenul de joc circa 1 m și respinge o minge care intra în poartă, portarul fiind depășit. A fost trimis în afara terenului, dar acesta nu s-a conformat rămânând în continuare în apropierea porții sale. Se menționează, totodată, că cei patru oameni de ordine prezenți la terenul de joc au protestat la deciziile arbitrului, fapt ce a făcut să instige spectatorii și să pună presiune pe arbitri. Aceleași aspecte le relatează în raportul suplimentar și observatorul jocului, Agafița Bogdan.
Acesta menționează că antrenorul Feraru Dănuț și căpitanul Bercea Dănuț, de la început au avut o atitudine recalcitrantă la adresa brigăzii de arbitri și a observatorului, fapt ce a incitat ceilalți jucători și spectatorii. Delegatul echipei Unirea Boroaia a depus un memoriu in care, pe lângă o serie de aspecte relatate mai sus, menționează că datorită respingerii mingii care se îndrepta spre gol, de către antrenorul Ferar Dănuț rezultatul jocului a fost influențat în defavoarea echipei Unirea Boroaia.

La ședință s-a prezentat Ciprian Gavril, director la CS Bradul Vama. Când a fost întrebat de ce se întâmplă asemenea abateri la Vama acesta a spus că vinovat de incitare este observatorul jocului, Agafița Bogdan, care și la pauză a reproșat brigăzii de arbitri că nu sunt suficient de exigenți cu jucătorii de la Vama. Jucătorul Rotaru care a fost eliminat nu se face vinovat cu nimic, deoarece jucătorul adversar s-a repezit cu pieptul în el. Jucătorul simțindu-se nevinovat pentru eliminare din teren l-a lovit pe arbitru. Referitor la faza din minutul 85-87 când antrenorul a intrat pe teren și a respins o minge care se îndrepta spre gol, portarul fiind depășit, nu poate spune ce s-a întâmplat. În ceea ce privește mențiunea observatorului că ar fi fost fugărit de spectatorii echipei gazdă Ciprian Gavril menționează că nu știe de ce observatorul a plecat fără să spună niciun cuvânt. Este adevărat că jocul a fost foarte încrâncenat, jucătorii din Boroaia dând tonul durităților. Dovada este că aceștia după terminarea jocului s-au certat lângă mașină unii chiar lovindu-se. Nemaifiind întrebări s-a trecut la deliberări.

Comisia a hotărât:

 – omologarea jocului cu 3-0 în favoarea echipei Unirea Boroaia
 – penalizează antrenorul Feraru Dănuț cu 300 lei și suspendarea pentru trei etape.
Două zile mai târziu, Comisia de Disciplină a decis să-l penalizeze și pe antrenorul Feraru Dănuț cu 3 etape de suspendare și 300 lei, penalitate sportivă.
La Comisia de Disciplină a arbitrilor, a fost judecat și cazul arbitrului Ionuț Ignat cel care oficiase meciul de la Vama. Ignat a primt nota 6,5 din partea observatorului, datorită faptului că din minutul 60 al jocului nu a mai luat nicio măsură disciplinară asupra jucătorilor vinovați. Din raportul observatorului reiese că arbitrul Ionuț Ignat a arbitrat sub presiune, motiv pentru care Comisia a clasat cazul.


Intră acum și în grupul de