Fotbal liga I : Urziceniul câștigă amenințând în continuarea Dinamo


Intră acum și în grupul de

Unirea Urziceni- Farul Constanța 1 – 0

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Unirea Urziceni ajungea la meciul de sâmbătă cu Farul Constanța după ce a câștigat la Bistrița, ducând la cinci numărul victoriilor consecutive în deplasare și fiind la un singur punct de liderul Dinamo înaintea partidei din etapa 12. Acasă însă a pierdut ultimele 2 jocuri (cu Craiova și Iași). Pe de altă parte, Farul a câștigat cu noroc un punct în ultima etapă (1-1 acasă cu Timișoara), dar a ajuns oricum în zona retrogradării.
Meciul de sâmbătă dintre cele două echipe a debutat cu un început în forță al Unirii, cu trei ocazii bune în trei minute, însă Farul a echilibrat jocul.
În minutul 30 vine și golul: Onofraș a primit de la Todoran o pasă de la 16 metri și l-a executat pe Curcă cu un șut plasat, cu exteriorul piciorului drept.
Deja de la jumătatea celei de-a doua reprize meciul și-a pierdut din ritm, singurele ruperi venind în urma unor șuturi de la distanță, care au rămas fără rezultat. În urma acestui rezultat Unirea Urziceni rămâne pe locul doi în clasament, în coasta liderului Dinamo, iar Farul ajunge pe locul 13.

Pandurii Tg. Jiu – FC Vaslui    1 – 0

Pandurii Târgu Jiu a învins cu scorul de 1-0 pe FC Vaslui, vineri, în primul meci al etapei a 12-a. Unicul gol al meciului a fost marcat de Alexandru Pițurcă, în minutul 75. Ghindeanu a scăpat singur pe partea dreaptă, a pătruns în careu, i-a pasat lui Pițurcă, care a luftat în primă instanță, dar tot el a revenit și a șutat, din cădere, în vinclul porții lui Kuciak, de la aproximativ 7 metri.
Vasluienii au terminat meciul în inferioritate numerică, după eliminarea senegalezului N’Doye, pentru intrare periculoasă la Florin Stângă. De asemenea, antrenorul gorjenilor, Sorin Cârțu, a fost trimis în tribună de arbitrul Marius Avram, în minutul 50, pentru proteste.
Aceasta a fost prima victorie a echipei Pandurii în cele 7 meciuri directe cu FC Vaslui, după 2 egaluri și 4 eșecuri. FC Vaslui nu a câștigat niciunul din ultimele șase meciuri în Liga I.
Au evoluat echipele
Pandurii: Mingote – Popete, A. Rus, Chibulcutean, Mândrean – Ghindeanu, Vancea (Nalați 86), Fl. Stângă, I. Iordache (V. Simion 90+2) – Tilincă (Raskovici 74), Al. Pițurcă. Antrenor: Sorin Cârțu.
FC Vaslui: Kuciak – Buhuș, Andronic (Temwanjera 23), Panait, Hugo Luz – Ljubinkovici, N’Doye, Genchev, P. Jovanovici (Ad. Gheorghiu 66)- R. Neagu (N. Jovanovici 80), Burdujan. Antrenor: Viorel Hizo.


Intră acum și în grupul de