Fotbal, Liga 1 : Dinamo rămâne lider


Intră acum și în grupul de

Dinamo București – Oțelul Galați 1 – 0

Dinamoviștii au revenit pe primul loc al Ligii I după ce pierduseră această poziție pentru doar două ore în favoarea Unirii Urziceni. Meciul cu Oțelul a adus alte trei puncte pentru jucătorii din « Ștefan cel Mare ».
Bilanțul dinamoviștilor în meciurile de acasă arăta, înainte de partida cu Oțelul din etapa a XII-a, cinci meciuri, cinci victorii, golaveraj 9-1, 15 puncte. De cealaltă parte, oțelarii aveau în deplasare o singură victorie din 5 meciuri, cu 2 egaluri și 2 înfrângeri, golaveraj 6-6, 5 puncte.
Înaintea partidei, președintele celor de la Oțelul Galați, Marius Stan, era încrezător în forțele gălățenilor și credea că jucătorii lui Petre Grigoraș pot produce surpriza în fața «câinilor ». „Este un meci greu pe care ne dorim în primul rând să nu-l pierdem! Am reușit să câștigăm cu echipele mari, am bătut Rapid și Steaua, dar să nu uităm că ne-am impus acasă. Obiectivul echipei pentru meciul cu Dinamo este să nu pierdem. Suntem mulțumiți și cu un rezultate de egalitate, dar poate veni și victoria. Băieții sunt pregătiți”.
În minutul 12, Dinamo cere penalti, pentru un henț în careu, după ce o minge trimisă de Miranda a atins mâna lui Jelev. Dinamoviștii au condus Oțelul cu 1-0 din minutul 60, prin golul marcat de Torje. Mijlocașul deschide scorul reușind al doilea gol din acest sezon, după ce mai marcase în prima etapă, cu Pandurii, 1-1.

În minutul 81, George Blay l-a faultat în careu pe Tănasă și arbitrul Marius Martiș a acordat penalti pentru gălățeni. Oțelul ratează lovitura d epedeapsă prin Jelev, iar dinamoviștii răsuflă ușurați. Lobonț și Julio Cesar s-au îmbrățișat fericiți, iar Torje și Tamaș l-au consolat pe Blay, cel care provocase penaltiul.
Meciul nu a fost lipsit de scandări ale fanilor dinamoviști, care nu au fost deloc de acord cu prezența în teren a petrecăreților Mitea și Adrian Cristea, pe care i-au fluierat copios pe întreaga durată a partidei. Mitea a avut o evoluție slabă în prima repriză, motiv pentru care a fost înlocuit la pauză de Boștină. Mitea, Andrei Cristea și Adrian Cristea au petrecut într-un club bucureștean sâmbăta trecută până dimineață, și au fost amendați cu 5.000 de euro și trimiși o zi să se antreneze singuri, apoi aduși înapoi la prima echipă din cauza lipsei de soluții cauzate de numeroasele accidentări.
Dinamo București va mai juca în acest an cu Steaua (acasă), FC Timișoara (deplasare), Unirea Urziceni (acasș), FC Brașov (deplasare) și FC Argeș Pitesti (acasă).

FC Brașov – Gloria Bistrița 0 – 0
FC Brașov a întâlnit sâmbătă formația Gloria Bistrița în etapa a 12-a a campionatului intern. În meciul jucat acasă, Brașovul nu a reușit decât un meci egal, pierzând alte două puncte importante în favoarea formației lui Ovidiu Sabău. Gloria Bistrița venea la Brașov cu dorința de a obține primele puncte după șase etape. De partea cealaltă, elevii lui Răzvan Lucescu doreau o nouă victorie și puncte pentru a se menține în plutonul fruntaș. Acesta este cel de-al cincilea egal consecutiv pentru brașoveni, care în ciuda dominării nu au reușit să se impună.

La gazde, Mugurel Buga a avut două mari ocazii de gol. În minutul 38 al meciului, irosește cea mai mare ocazie a meciului și poate a campionatului, trimițând, din 6 metri, mult pe lângă poarta bistrițeană.
La începutul reprizei a doua, minutul 48, Roman centrează de pe partea dreaptă, Buga reia superb, din foarfecă, de la 11 metri, dar mingea lovește doar bara, iar scorul rămâne nemodificat. Situația nu s-a schimbat deși Lucescu a epuizat toate cele trei schimbări.

FC Arges – Poli Iasi 3 – 0

FC Argeș a învins formația Politehnica Iași cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seară, în al doilea meci al rundei , care a debutat cu un moment de reculegere în memoria fostului jucător al formației FC Argeș și al echipei naționale, Nicolae Dobrin.
Argeșenii, aflați la al șaptelea meci fără înfrângere, s-au impus prin golurile marcate de Youssouf Kamara (13), Cătălin Doman (84) și Adrian Dragoș Iordache (90+4). Primul gol a venit după ce apărarea formației ieșene a fost prinsă pe picior greșit. Năstăsie a pătruns în careu, i-a pasat lui Kamara, iar atacantul de culoare a reluat, cu latul, în poarta goală.
În minutul 84, Cătălin Doman a primit o pasă la marginea careului de 16 metri, lateral dreapta, a scos din joc, prin fentă, doi jucători ai grupării ieșene și a șutat în vinclul porții lui Răzvan Pleșca, pentru ca în ultimul minut de joc Adrian Iordache să înscrie din interiorul careului printr-un șut la colțul lung.
Din 24 de meciuri, Poli Iași a reușit o singură victorie la Pitești, în octombrie 2006 (2-0), în vreme ce alt meci s-a terminat la egalitate (1970).
Au evoluat echipele:
FC Argeș : Boșneag – M. Stan, Bazzi, Cazan, Poenaru – Tameș, V. Stan, Cr. Tănase, Năstăsie (Doman 76) – Dulcea (Ad. Iordache 56), Kamara (Ad. Voiculeț 88). Antrenor: Ionuț Badea.
Politehnica Iași : Pleșca – Buta, A. Ilie, L. Munteanu, Pecnik – Milea (Sfârlea 67), Bersnjak (Bâlbă 51), Gavatorta, Viveiros, Cr. Bratu (Montiel 75) – C. Tănasă. Antrenor: Ionuț Popa.

 


Intră acum și în grupul de