Prefectul județului dă speranțe sinistraților suceveni


Intră acum și în grupul de

Deși autoritățile județene sucevene sunt foarte optimiste în privința refacerii în totalitate a caselor afectate de inundații lucrurile în privința oamenilor care au rămas pe drumuri după inundațiile din vara acestui an nu sunt tocmai roză. Dintr-o ultimă raportare făcută de Prefectura județului Suceava un număr de 51 de persoane care au fost evacuate din case în urma inundațiilor din luna iulie locuiesc în module de tip container, alte opt în locuințe puse la dispoziție de primării și 187 la rude. Prefectura Suceava a dat însă asigurări că reconstrucția caselor se va finaliza în luna noiembrie. Potrivit prefectului de Suceava, Ovidiu Doroftei, în ultima săptămână, echipe formate din angajați ai Prefecturii au evaluat stadiul de reconstrucție a locuințelor, astfel încât graficul stabilit inițial să fie respectat.

„Acolo unde este cazul se va interveni cu forțe și resurse suplimentare pentru ca la sfârșitul lunii noiembrie toate persoanele sinistrate să recepționeze aceste case la roșu”, a precizat prefectul Doroftei. El a mai spus că sâmbătă a mers personal în mai multe localități din județ afectate de ploi pentru a vedea condițiile în care locuiesc persoanele sinistrate în urma inundațiilor. Astfel, potrivit prefectului, din cele 2361 case identificate inițial ca necesitând lucrări de reparație, reabilitare sau chiar reconstrucție au fost evacuate 7462 de persoane, din care 342 la rude, 158 în module și 6962 în gospodării sau alte spații sigure.

Doroftei a menționat că în prezent, un număr de 7.216 de persoane s-au întors în propriile gospodării, alte 187 de persoane locuiesc la rude, opt persoane locuiesc în case puse la dispoziție de primării, 51 de persoane locuiesc în module de tip container ce au fost dotate cu saltele,  pături și calorifere electrice. Prefectul susține că în ceea ce privește reconstrucția caselor, un număr de 26 de locuințe sunt finalizate, la alte 26 construcția se află la stadiul montării tablei pe acoperiș, la 41 se lucrează deja la acoperiș, la un număr de 61 de case construcția se află la structură, iar la șapte la fundație.


Intră acum și în grupul de