Ministrul de Finanțe susține că va asigura banii necesari pentru lucrările la centura municipiului Suceava și la modernizarea DN 18: Am vorbit cu ministrul Transporturilor și l-am asigirat că nu este nicio problemă financiară


Intră acum și în grupul de

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Suceava că va asigura finanțarea pentru lucrările de infrastructură începute în județul Suceava și pentru care Compania națională de drumuri a menționat că nu are finanțare asigurată.

„Am vorbit doamna prefect această problemă și, atât centura, cât și DN 18, Ministerul de Finanțe nu va avea o abordare contabilă”, a declarat ministrul.

El a spus că centura rutieră a Sucevei este un proiect de investiții care trebuie făcut, care simplifică din multe puncte de vedere lucrurile.

„Leagă o parte din vamă – șoseaua de centură. Ne gândim care e rolul centurii. Tot traficul acesta înnebunitor. Lucrările sunt începute, cum să nu se facă? Dimineața am vorbit cu ministrul Șova exact de aceste proiecte pentru a vedea unde este stadiul. Din partea mea am spus că nu este nici o problemă financiară. La rectificare lucrurile se vor asigura astfel încât să meargă. Dacă ei lucrează, banii or să fie”, a spus Teodorovici.

În ceea ce privește asigurarea finanțării pentru finanțarea autostrăzii Siret – București, Teodorovici a spus că nu banii sunt o problemă, ci modul în care ministerul de resort își planifică, lansează.

„Uitați-vă dacă de fiecare dată când am spus un lucru, dacă l-am și făcut. Și preiau lucruri imposibile. În 2012 spuneam că România face 80% absorbție de bani europeni. Dați-mi un exemplu de declarație publică a cuiva care să spună că e fezabil. Nimeni. Nici actualul președinte al României, la dânsul în birou, am făcut un pariu pe care l-am câștigat și cu dânsul și cu președintele României de dinainte, chiar și cu partidul meu. Că face cel puțin 80% România. Și dânsul, la el în birou spunea nu domnul ministru, maxim dacă ajunge România la 70%. I-am spus că eu fac asta de o viață întreagă, coatele mi le-am tocit pe băncile de administrație. Și când spun un lucru este fezabil. Am arătat graficul …. și aici se va ajunge. Și s-a ajuns. Credeți-mă că și aici chestia cu banii. O țară nu are problema de bani. Doar costul de finanțare poate să fie o problemă. Problema de bani nu există. Și o problemă de investiție nu trebuie să fie pentru un Guvern o problemă ca bani. Pentru că ea atrage după sine bani. De aceea nu o să mă auziți niciodată că nu am bani ca Minister sau ca țară”, a spus Teodorovici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, ministrul Finanțelor a spus în cadrul CEx al PSD Suceava care s-a desfășurat la Dumbrăveni că va fi asigurată finanțare și pentru reabilitarea DN 17 A.


Intră acum și în grupul de