Acasă Actualitate Ministrul de Finanțe susține că va asigura banii necesari pentru lucrările la...

Ministrul de Finanțe susține că va asigura banii necesari pentru lucrările la centura municipiului Suceava și la modernizarea DN 18: Am vorbit cu ministrul Transporturilor și l-am asigirat că nu este nicio problemă financiară


Intră acum și în grupul de

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Suceava că va asigura finanțarea pentru lucrările de infrastructură începute în județul Suceava și pentru care Compania națională de drumuri a menționat că nu are finanțare asigurată.

„Am vorbit doamna prefect această problemă și, atât centura, cât și DN 18, Ministerul de Finanțe nu va avea o abordare contabilă”, a declarat ministrul.

El a spus că centura rutieră a Sucevei este un proiect de investiții care trebuie făcut, care simplifică din multe puncte de vedere lucrurile.

„Leagă o parte din vamă – șoseaua de centură. Ne gândim care e rolul centurii. Tot traficul acesta înnebunitor. Lucrările sunt începute, cum să nu se facă? Dimineața am vorbit cu ministrul Șova exact de aceste proiecte pentru a vedea unde este stadiul. Din partea mea am spus că nu este nici o problemă financiară. La rectificare lucrurile se vor asigura astfel încât să meargă. Dacă ei lucrează, banii or să fie”, a spus Teodorovici.

În ceea ce privește asigurarea finanțării pentru finanțarea autostrăzii Siret – București, Teodorovici a spus că nu banii sunt o problemă, ci modul în care ministerul de resort își planifică, lansează.

„Uitați-vă dacă de fiecare dată când am spus un lucru, dacă l-am și făcut. Și preiau lucruri imposibile. În 2012 spuneam că România face 80% absorbție de bani europeni. Dați-mi un exemplu de declarație publică a cuiva care să spună că e fezabil. Nimeni. Nici actualul președinte al României, la dânsul în birou, am făcut un pariu pe care l-am câștigat și cu dânsul și cu președintele României de dinainte, chiar și cu partidul meu. Că face cel puțin 80% România. Și dânsul, la el în birou spunea nu domnul ministru, maxim dacă ajunge România la 70%. I-am spus că eu fac asta de o viață întreagă, coatele mi le-am tocit pe băncile de administrație. Și când spun un lucru este fezabil. Am arătat graficul …. și aici se va ajunge. Și s-a ajuns. Credeți-mă că și aici chestia cu banii. O țară nu are problema de bani. Doar costul de finanțare poate să fie o problemă. Problema de bani nu există. Și o problemă de investiție nu trebuie să fie pentru un Guvern o problemă ca bani. Pentru că ea atrage după sine bani. De aceea nu o să mă auziți niciodată că nu am bani ca Minister sau ca țară”, a spus Teodorovici.



Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, ministrul Finanțelor a spus în cadrul CEx al PSD Suceava care s-a desfășurat la Dumbrăveni că va fi asigurată finanțare și pentru reabilitarea DN 17 A.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version