Asistenții medicali suceveni se pregătesc de grevă


Intră acum și în grupul de

În prima parte a lunii noiembrie, Uniunea Județeană Sindicală Sanitas (UJSS) Suceava intenționează să declanșeze acțiuni de protest astfel că a demarat o acțiune de strângere de semnături. Ana Ionescu, liderul local al SANITAS Suceava a precizat că asistenții medicali se pregătesc de grevă în eventualitatea în care ministrul Sănătății Publice, Eugen Nicolăescu, nu le va prezenta o ofertă de creștere salarială până la data de 3 noiembrie, așa cum a promis.

Președintele UJSS Suceava a afirmat că, în cazul în care nu se va întâmpla nimic concret, pe data de 4 noiembrie va fi organizat un miting în Capitală, urmat de o grevă generală pe 20 noiembrie.

Reprezentanții asistenților medicali au anunțat recent că, în cazul în care Guvernul nu le soluționează revendicările, vor declanșa o serie de acțiuni de protest. Sindicaliștii solicită majorarea bugetului alocat sănătății în anul 2009, asigurarea resurselor bugetare pentru acordarea tuturor drepturilor salariaților în trimestrul IV 2008, creșterea veniturilor personalului din sistemul sanitar, majorarea salariilor de încadrare ale personalului din sănătate cu 50 – 60%, acordarea primei de vacanță pentru personalul din sistemul sanitar, acordarea tichetelor de masă pentru toți salariații din Sănătate, negocierea și completarea regulamentului de sporuri cu propunerile Federației Sanitas după aprobarea bugetului pe anul 2009. 
Ei mai cer completarea facilităților pentru personalul sanitar cu asigurarea gratuității pentru investigații clinice și paraclinice, acordarea primei de stabilitate trimestrial și aprobarea în regim de urgență în Parlament a OUG nr. 17/2008 pentru modificarea și completarea OUG nr. 115/2004 privind salarizarea și alte drepturi ale personalului contractual din unitățile sanitare publice din sectorul sanitar.

UJSS Suceava are aproximativ 3.000 de membri.


Intră acum și în grupul de