Fotbal, Liga 1 : Timișoara își continuă seria de victorii chiar și in fața campioanei


Intră acum și în grupul de

FC Timișoara – CFR Cluj    2 – 1

La Timișoara s-a întâlnit echipa locală cu campioana en-titre a României. Înaintea meciului, Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului își avertiza jucătorii: “Poli e o echipă bună cu jucători valoroși și un antrenor bun. Jucătorii sunt profesioniști și vor să facă un meci bun și să câștige. Ei se concentrează la partidă și uită de scandal când incepe meciul. Ei au făcut puncte multe, ar fi fost pe primul loc dacă nu pierdeau acele puncte, e o echipă puternică”, a spus Mureșan, referindu-se la depunctarea echipei din Timișoara.
Fără înfrângere în campionat cu Trombetta, clujenii veneau pe “Dan Păltinișanu” cu un singur gând, victoria, pentru a nu pierde contactul cu liderul, Dinamo. De cealaltă parte, timișorenii erau obligați să recupereze cele șase puncte luate de Comisiile Federale, puncte care i-ar fi plasat acum pe podium.

Marian Cisovsky profită de o bâlbâială în careul clujenilor, în urma unei lovituri libere executată de Artiom, și, din 6 metri, înscrie sec. 1-0 pentru timișoreni în minutul 27.
Același Marian Cisovsky reușește dubla după ce a reluat cu capul, de la marginea careului mic, un balon centrat foarte bine din corner, de Artiom Karamyan.
În minutul 45, Didy l-a executat pe Pantilimon din 12 metri, după ce a fost angajat superb de Peralta, în urma unei combinații la care a mai participat și Trică. Timișoara -Cluj 2-1
Astfel s-a scris istoria derbiului etapei a XII-a. Timișoara urcă pe locul 3, în timp ce campioana CFR rămâne la 9 puncte de locul 1.

La partidă au asistat aproximativ 29.000 de spectatori, dintre care 200 au fost fani veniți de la Cluj-Napoca. Înfrângerea din meciul cu FC Timișoara a fost prima pentru antrenorul clujenilor Maurizio Trombetta, în Liga I.

Steaua – Gloria Buzău    1 – 1

Meciul cu Gloria Buzău contând pentru etapa a XII-a a fost primul meci pentru Steaua fără Marius Lăcătuș pe bancă după aproape un an de zile. În așteptarea lui Dorinel Munteanu, “roș-albaștrii” au fost conduși de Massimo Pedrazzini. De cealaltă parte, cu un singur punct acumulat în primele 11 etape, formația buzoiană a egalat un “record” vechi de 51 de ani! În sezonul 1957-1958, CS Oradea avea același punctaj după disputarea a 11 runde, echipa bihoreană terminând ediția respectivă de campionat cu numai 5 puncte, dintr-o victorie si 3 remize.

Buzoienii s-au salvat anul trecut la limită de la retrogradare, dar anul acesta situația se anunță a fi și mai neagră.
Steaua nu mai învinsese în campionat de 3 etape, de la victoria cu 4-0 în fața Gaz Metanului. Gigi Becali, patronul Stelei, declara înainte de partidă că nu-l interesează meciul pentru că știe că Gloria nu va pune probleme. Pe cât de lejer a tratat patronul această partidă, la fel s-au comportat și jucătorii. Steaua pierde puncte importante în fața unei formații care nu a jucat nimic până acum, dar care reușește să răstoarne carul mare tocmai în Ghencea.

Cert este că în prima repriză, Steaua nu a reușit să găsească drumul spre gol. Astfel că, după jocul modest, fanii “roș-albaștri” au afișat un banner prin care își strigau dragostea pentru legenda din Ghencea, Marius Lăcătuș: “Lăcă, chiar dacă ai plecat / Cu noi pe viață ai semnat”.
În minutul 49, Kapetanos este lansat în careu și îi pasează lui Bănel Nicoliță în fața porții, iar mijlocașul Stelei reia cu latul din 6 metri în plasă.
Zece minute mai târziu, Vlaicu se dovedește a fi “noua Bunică din Ghencea” și trimite cu capul în plasă din 6 metri, din fața lui Goian, după o lovitură de colț. Gloria Buzău egalează.
În minutul 74, Goian trimite în bară, iar reluarea lui Ghionea trece pe lângă poarta lui Arcaba. Ocazia se repetă în ultimul minut regulamentar de joc, când Kapetanos este faultat în careu, iar centralul indică penalti. Nicoliță execută lovitura în stânga portarului, dar Arcaba are o zi perfectă și respinge.

Steaua continuă evoluțiile deosebit de slabe și fără Marius Lăcătuș pe bancă, iar noul antrenor va avea mult de recuperat în acest sezon.
Steaua va mai juca în acest an cu Dinamo (deplasare), Rapid (deplasare), FC Timișoara (acasă), Universitatea Craiova (deplasare), Unirea Urziceni (acasă) iar în Champions League cu Olympique Lyon (deplasare), AC Fiorentina (acasă) și FC Bayern Munchen (deplasare).
 


Intră acum și în grupul de