Metro și Carrefour, amendate de OJPC pentru practici înșelătoare


Intră acum și în grupul de

Două hipermarketuri din municipiul Suceava au fost amendate de OJPC Suceava pentru practici comerciale înșelătoare.
 Șeful OJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat marți, într-o conferințe de presă că în urma cântăririi produselor din preparate de carne- mezeluri în cazul a 16 sortimente de salam, „din gama celor mai scumpe” erau sub limita admisă.

„Prin cântărire s-a constatat că, gramajul real ce ajunge în sacoșa consumatorului în urma cumpărării mezelurilor ambalate din 16 sortimente comercializate de Metro, era mai mic cu până la 260 e grame față de ceea ce scrie pe etichete.

Produsele intră în hipermarketuri etichetate de către producători, dar ele se usucă în timp și scad cu 20- 30 gr. de aceea trebuie să fie inscripționată cantitatea minimă însă noi am găsit lipsuri la gramaj care au ajuns în unele cazuri chiar și la un sfert de kg. Vă imaginați că oamenii plătesc în plus pentru un sfert de kg, cea ce nu e admisibil. Hipermarketurile trebuie să recântărească produsele și să le reeticheteze” , a afirmat Elena Oanea. Aceasta a precizat că pentru practici comerciale înșelătoare, Metro- sucursala Suceava a fost amendată cu 7.000 lei.

Și în hipermarketul Carrefour s-au constatat asemenea abateri, dar numai în cazul a 5 sortimente , restul produselor fiind reetichetate și cântărite corect, amenda aplicată fiind de 4.000 lei.

Șeful OJPC Suceava a mai precizat că asemenea controale sunt în derulare și la hipermarketurile Selgros și Kaufland precum și alte lanțuri de magazine din municipiul Suceava.   

 


Intră acum și în grupul de