Fără afișe electorale pe arbori!


Intră acum și în grupul de

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a avertizat, într-o conferință de presă, că afișajul electoral pe arbori este interzis și supus sancționării. Acesta a precizat că Legea spațiilor verzi nr.24/2007 stipulează că folosirea neautorizată a terenurilor declarate drept spații verzi -aliniamentele drumurilor, perdelelor de protecție – se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei.  Pe de altă parte schimbarea destinației respectivelor spații,  „în speță folosirea naturii pe post de afișier electoral”, se „taxează” cu 5.000 lei – 30.000 lei.

Comisarul șef Constantin Harasim a primit o serie de sesizări potrivit cărora un candidat la Senat din colegiul Siret s-a folosit, deja, de arbori pentru a-și face campanie electorală. 

Garda de mediu Suceava a tras acest semnal și la campania electorală de la alegerile euro-parlamentare din noiembrie 2007, partide ca PD-L și PNG, scăpând de amenzi. Constantin Harasim spune că, pentru nerespectarea măsurilor trasate anterior, sancțiunile sunt cuprinse între 50.000 lei și 100.000 lei.
 


Intră acum și în grupul de