Firma grecească Aktor amendată de comisarii de mediu, la final de lucrare


Intră acum și în grupul de

Comisarii județeni de mediu suceveni au amendat firma grecească de construcții Aktor, în urma unui control efectuat săptămâna trecută pe tronsonul Vatra Dornei – Tihuța a drumului în  modernizare DN 17, porțiune a cărei recepție tehnică are loc zilele acestea.

Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Suceava, Constantin Harasim, a precizat că în pofida faptului că atât constructorii, cât și beneficiarii anunță finalizarea execuției, lucrările adiacente căii rutiere încă nu au fost făcute. Conform comisarului șef, este vorba despre înierbarea taluzurilor și înființarea covoarelor vegetale pe suport geo-textil, consolidarea perimetrelor cu săpături, precum și despre amenajarea șanțurilor și rigolelor. „Aceleași nereguli au fost constate și de instituția prefectului și de către președintele Consiliului Județean. Dorim ca, o dată cu finalizarea acestor lucrări, să fie rezolvate ambiental și zonele care au făcut obiectul investițiilor. Astfel, mediul înconjurător trebuie să fie readus la starea inițială”, a reliefat Constantin Harasim. 

În urma constatărilor făcute, societatea grecească Aktor a fost sancționată contravențional cu 3000 de lei, deficiențele referindu-se, în principal, la neținerea gestiunii deșeurilor. Șeful Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu  a mai precizat că, la încheierea lucrărilor, firma va trebui să-și ridice toate amenajările și dotările aferente organizării de șantier.  

 


Intră acum și în grupul de