Șeful statului susține că în România trebuie să funcționeze principiul priorităților


Intră acum și în grupul de

Traian Băsescu a apreciat, marți, la Udești, că va trebui aplicat un principiu al priorităților în ceea ce privește acordarea majorărilor salariale și altor sectoare, arătând că, fundamentale sunt în prezent educația și sănătatea. „Poate funcționa în primul rând principiul priorităților pentru că România nu poate rezolva toate lucrurile dintr-o dată. Știm că sunt două sectoare fundamentale, educația și sănătatea și pe același principiu, bani contra reformă, putem discuta cu oricine, așa cum am spus, inclusiv cu funcționarii publici”, a declarat Băsescu.
 
El a arătat că deplânge situația funcționarilor publici care după absolvirea facultății intră în administrație unde au „salarii de mizerie”, dar că nu-i plânge pe cei din agenții și din alte instituții unde a existat o atenție deosebită pentru clientela politică. „În România trebuie să învățăm un lucru. Din 90 până acum s-au tot dat bani necondiționat. Că mai mulți, că mai puțini, banii au fost necondiționați. În momentul de față nu mai putem discuta de bani fără reformare și fără calitate”, a mai spus Băsescu.
 
Întrebat dacă mai sunt bani pentru aceste majorări salariale, șeful statului a declarat că depinde de modul în care sunt stabilite prioritățile. „Depinde cum îți așezi prioritățile. Dacă îți faci o prioritate din a da bani clientelei politice sigur că nu sunt bani. Dacă stabilești ca prioritate educația, sănătatea, mediul, sigur că vom găsi bani”, a conchis Traian Băsescu.
 


Intră acum și în grupul de