FOTO-VIDEO Mii de persoane la cea de-a zecea ediție a Horei Bucovinei în ciuda vremii ploioase. În Anul Centenar au fost prezente și formații din Basarabia, nordul Bucovinei și Transilvania. Flutur: Vă îndemn să vă fărmați pingelele, că merită!


Intră acum și în grupul de

Mii de persoane au participat, duminică, la cea de-a zecea ediție a manifestării Hora Bucovinei în ciuda vremii ploioase.

Participanții la acest eveniment au dansat, au urmărit spectacolul folcloric oferit de autoritățile județene și au degustat produsele de stână.

Între participanţi, la această manifestare s-au aflat numeroşi politicieni, iar dacă anul trecut au stat împreună, liderii PSD, PNL și ALDE, în acest an au stat mai mult în grupurile lor , în jurul câte unei stâne, dar au și mers prin mulțime.

Astfel, alături de liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, la stâna organizată de orașul Frasin, s-au aflat deputații Alexandru Rădulescu și Emanuel Havrici, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, ministrul Educației, Valentin Popa, subsecretarii de stat Tiberius Brădățan și Cristian Șologon, dar și primari PSD,  în timp ce la o stână alăturată a fost prezent liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, alături de mai mulți membri de partid.

Stâna Sadova a fost favorita PNL, unde se aflau președintele CJ Suceava și PNL Suceava, Gheorghe Flutur, vicepreședinții PNL Raluca Turcan și Ioan Bălan, senatorul Dan Cadariu, deputații Angelica Fădor și Bogdan Gheorghiu, vicepreședinții CJ Suceava Gheorghe Niță și Viorel Seredenciuc, primarul Sucevei, Ion Lungu, dar și mai mulți primari PNL, în special din zona de munte.

La deschiderea oficială a evenimentului, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe cei prezenți să danseze în această zi care marchează urcatul oilor la munte.

„Vă îndemn să vă fărmați pingelele, că merită!”, a spus Flutur.

El a transmis celor prezenți să se simtă bine.

„Vă îndemn să jucați și să vă simțiți bine! Și eu vin din filmul ăsta ca și voi”, a spus Flutur.

În cadrul acestei manifestări, organizată în tabăra Bucşoaia din oraşul Frasin, au fost prezentate obiceiuri şi tradiţii specifice stânei, expoziţie a produselor meşterilor populari, momente folclorice, produse culinare specifice zonei, expoziţii de animale.

Pe parcursul acestei zile, participanţii la Hora Bucovinei asistă şi la spectacole susținute de formații din  provinciile istorice care s-au unit cu România în urmă cu 100 de ani, Basarabia, Nordul Bucovinei, Transilvania, dar și reprezentanții minorităților din județul Suceava, Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” precum și ansambluri tradiționale din județ.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de