Destituire „cu cântec” la Aeroportul „Ștefan cel Mare”


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava, a decis, joi, înlocuirea directorului Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava, Dan Asmarandei, cu Dumitru Sahlean. Noul director al Aeroportului „Ștefan cel Mare”, Dumitru Sahlean, a mai condus acest aeroport în perioada 1989-1990, și va prelua funcția de la 1 noiembrie 2008, potrivit deciziei CJ Suceava care, în prealabil a decis eliberarea din funcție a fostului manager, Dan Asmarandei.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că destituirea lui Asmarandei din funcție a fost motivată de mai multe nereguli depistate în activitatea acestuia, ce au fost constatate de Compartimentului de audit public intern. Flutur a mai spus că noul director al Aeroportului a primit de la Ministerul Transporturilor avizele necesare pentru a ocupa această funcție.

La rândul său, vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a precizat că potrivit auditului, au fost descoperite mai multe nereguli ce demonstrează un management defectuos în probleme legate de salarizare, operațiuni de încasări și plăți și de modul în care s-au făcut unele achiziții publice.

Potrivit hotărârii adoptate de CJ Suceava, Dan Asmarandei poate ataca la Tribunalul Suceava decizia de eliberare a lui din funcție. La adoptarea acestor hotărâri privind destituirea managerului Aeroportului, numirea noului director și desemnarea  noului Consiliu de Administrație, nu au participat consilierii județeni PSD.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava,  Gheorghe Iacob, a anunțat înainte de exprimarea votului secret pentru destituire că nu participă la vot, pe motiv că nu au primit toate informațiile și raportul de audit care îl încriminează pe Dan Asmarandei. El a mai spus că nu consideră normală desemnarea unui director interimar, înainte de a se stabili data concursului pentru ocuparea postului.  „Poate problemele semnalate de auditori nu se confirmă. Există o grabă în schimbarea domnului Asmarandei pe care nu o înțeleg și din acest motiv aș propune să amânăm luarea unei decizii”, a declarat Gheorghe Iacob. Acesta a mai precizat că PSD va solicita Prefecturii să se pronunțe în legătură cu legalitatea celor trei hotărâri adoptate în legătură cu conducerea Aeroportului sucevean și că intenționează să se adreseze și instanței de Contencios Administrativ.

Pe de altă parte, fostul director al aeroportului, Dan Asmarandei, a declarat, că va ataca în instanță decizia CJ Suceava de eliberare a sa din funcție arătând că raportul de audit, care i-a fost prezentat abia joi, conține foarte multe neadevăruri. Asmarandei a subliniat că dacă la preluarea funcției, în urmă cu cinci ani, aeroportul era folosit anual de 2500 de pasageri, în 2008 numărul pasagerilor a fost de 25.000.

 


Intră acum și în grupul de