Operațiunea „Ziua Z” la Suceava: DIICOT a destructurat două grupări infracționale care exploatau sexual tinere și una care se ocupa de distribuția drogurilor. Rețelele acționau în județele Suceava și Botoșani


Intră acum și în grupul de

Procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Suceava care au acționat, miercuri, în cadrul operațiunii „Ziua Z” ce a presupus declanșarea de percheziții în 28 de județe pentru destructurarea unor rețele de crimă organizată, au  destructurat două grupări infracționale care exploatau sexual tinere și una care se ocupa de distribuția drogurilor. Ambele rețele acționau în județele Suceava și Botoșani.

Astfel, în urma activităților de urmărire penală desfășurate  de către  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava  s-a stabilit faptul că în perioada anilor 2010 – 2014, un număr de 16 suspecți de pe raza municipiilor Suceva si Botosani  s-au ocupat în mod curent de recrutarea, adăpostirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei

În cauză au fost identificate un număr de două grupări infracționale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism, unii sau unul dintre membrii primului grup  fiind legătura cu cel de-al doilea grup. Membrii acestor grupări  au acționat împreună sau separat în diferite perioade de timp de timp, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere minore sau majore, precizează DIICOT.

Totodată, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Botoșani au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare pe raza județelor Botoșani și Suceava, în cadrul unei acțiuni vizând combaterea traficului de droguri de risc, de mare risc și de substanțe cu efect psihoactiv.

În acest caz s-a reţinut că, începând cu anul 2016, în Cartierul Primăverii din municipiul Botoșani, o grupare de persoane, organizată pe baza relațiilor de rudenie, de amiciție ori generate de interese financiare, a pus bazele și a dezvoltat în județul Botoșani, o rețea complexă de distribuție a drogurilor de risc și mare risc și a substanțelor  cu efect psihoactiv către numeroase persoane consumatoare, în special tineri.(N.B.)


Intră acum și în grupul de