Gestionarea deșeurilor și regularizările cursurilor de apă, principalele probleme de mediu în regiunea NE


Intră acum și în grupul de

Membrii Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est consideră că problemele de mediu cu care se confruntă această regiune sunt cele legate de gestionarea deșeurilor, dar și regularizarea cursurilor de apă ce provoacă inundații.

Președintele CDRNE, Gheorghe Flutur, a declarat după ședința acestui for
că gestionarea deșeurilor este într-o situație critică în România, în condițiile în care multe localități urmează să-și închidă gropile de gunoi existente și nu au o alternativă pentru depozitarea gunoaielor, din cauză că nu au fost construite noile depozite ecologice. Flutur a mai arătat că o altă problemă importantă este cea de regularizare a cursurilor de apă ce produc inundații, exemplificând cu râurile Bistrița, Suceava, Moldova, Siret, Prut și Trotuș.
El a spus că sunt necesare fonduri pentru lucrări de regularizare pe tot bazinul cursului de apă și nu pe porțiuni, arătând că în cazul în care aceste lucrări sunt disparate, la inundații sunt afectate. Președintele CDRNE a precizat că numai pentru râul Moldova, costurile integrale ale regularizării se ridică la 150 de milioane de lei. „Este nevoie de bugete multianuale pentru astfel de investiții”, a conchis Gheorghe Flutur.

 


Intră acum și în grupul de