Fălticenenii îl omagiază pe Sadoveanu


Intră acum și în grupul de

O nouă ediție a manifestării „Zilele Sadoveanu” va debuta duminică, la Fălticeni. Numărul mare al invitaților dar și dorința organizatorilor, Primăria Municipiului Fălticeni, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” și Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, de a oferi posibilitatea tuturor celor interesați să participe la acest eveniment au determinat organizarea evenimentului, pe mai multe zile.

Astfel, prima zi a evenimentului se va derula în Sala „Aurel Băeșu”.
În acest an, alături de iubitorii de carte din Fălticeni, vor fi prezenți prieteni de peste Prut. Este vorba de Vasile Șoimaru – prof. universitar, scriitor, artist fotograf, cu prezentarea albumului „Românii din jurul României în imagini”, Vlad Pohilă – jurnalist și scriitor, cu prezentarea cărții „Și totuși limba română” și a romanului tradus  „Cine răspândește anecdote”, de Lilli Promet,  Nicolae Rusu – prozator și dramaturg, autor a peste 20 de cărți, care își va prezenta ultima carte, o  culegere de piese de teatru, Ninela Karanfil – artist emerit al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu un recital de poezie românească, și nu în ultimul rând Andrei Vartic- scriitor, publicist și regizor.

„Zilele Sadoveanu” vor continua cu o serie de activități desfășurate la Școala nr. 3 „Mihail Sadoveanu”. Elevii acestei școli au pornit deja pe urmele patronului lor spiritual, iar dintre frumoasele școlii va fi aleasă Miss Lizuca, spun organizatorii.

 


Intră acum și în grupul de