Acasă Actualitate Fălticenenii îl omagiază pe Sadoveanu

Fălticenenii îl omagiază pe Sadoveanu


Intră acum și în grupul de

O nouă ediție a manifestării „Zilele Sadoveanu” va debuta duminică, la Fălticeni. Numărul mare al invitaților dar și dorința organizatorilor, Primăria Municipiului Fălticeni, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” și Muzeul de Artă „Ion Irimescu”, de a oferi posibilitatea tuturor celor interesați să participe la acest eveniment au determinat organizarea evenimentului, pe mai multe zile.

Astfel, prima zi a evenimentului se va derula în Sala „Aurel Băeșu”.
În acest an, alături de iubitorii de carte din Fălticeni, vor fi prezenți prieteni de peste Prut. Este vorba de Vasile Șoimaru – prof. universitar, scriitor, artist fotograf, cu prezentarea albumului „Românii din jurul României în imagini”, Vlad Pohilă – jurnalist și scriitor, cu prezentarea cărții „Și totuși limba română” și a romanului tradus  „Cine răspândește anecdote”, de Lilli Promet,  Nicolae Rusu – prozator și dramaturg, autor a peste 20 de cărți, care își va prezenta ultima carte, o  culegere de piese de teatru, Ninela Karanfil – artist emerit al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu un recital de poezie românească, și nu în ultimul rând Andrei Vartic- scriitor, publicist și regizor.



„Zilele Sadoveanu” vor continua cu o serie de activități desfășurate la Școala nr. 3 „Mihail Sadoveanu”. Elevii acestei școli au pornit deja pe urmele patronului lor spiritual, iar dintre frumoasele școlii va fi aleasă Miss Lizuca, spun organizatorii.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version