Cerșetorii din Fălticeni, săltați de polițiști


Intră acum și în grupul de

Până la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, se desfășoară „Planul de Măsuri pentru Prevenirea și Combaterea faptelor stradale de Cerșetorie și Prostituție”. Luat în vizorul polițiștilor a fost municipiul Fălticeni și pentru a nu-i speria prea tare pe cerșetori, un polițist „milostiv” îmbrăcat în haine civile îi ademenea cu bani ca apoi colegii lui, în uniforme „să îi salte”.

Poliția Municipiului Fălticeni a organizat vineri dimineață, o acțiune în zonele cu potențial de risc ridicat de pe raza de competență, urmărindu-se depistarea și identificarea persoanelor care apelează frecvent la mila publicului precum și a persoanelor care comit fapte ce tulbură ordinea și liniștea publică periclitând siguranța cetățeanului. Totodată s-a acționat pentru depistarea persoanelor care practică acte ilegale de comerț, dar și pe linia prevenirii furturilor din buzunare.
Potrivit IPJ Suceava, la acțiune au participat lucrători din cadrul biroului poliției de ordine publică și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, însoțiți de ofițeri si agenți din cadrul  Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității , IPJ Suceava dar și lucrători din cadrul Biroului Asistență Socială și Protecția Copilului – Primăria Municipiului Fălticeni și angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

În piața municipală, în parcuri , în zona magazinelor, în autogară, pe străzile municipiului au fost identificate „în doar câteva ore un număr de 9 persoane care practicau cerșetoria”, aplicându-se amenzi contravenționale în valoare totală de 1100  lei. Totodată, cadrele Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au purtat discuții cu persoanele depistate, explicându-le că apelarea în mod repetat la mila publicului constituie infracțiune prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

IPJ Suceava spune că asemenea acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii suceveni urmărind prevenirea și combaterea  faptelor stradale de cerșetorie și prostituție în cadrul unor activități executate cu efective sporite pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zonele cu potențial de risc ridicat.

 


Intră acum și în grupul de