Ambulanța, sub lupa autorităților sanitare


Intră acum și în grupul de

O comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Autorității de Sănătate Publică și ai Casei de Asigurări de Sănătate Suceava va verifica activitatea derulată la Serviciul Județean de Ambulanță, în urma unui ordin al Ministerului Sănătății Publice. Controlul va începe luni, și se va derula timp de o săptămână, urmând a fi verificate diferite aspecte, printre care calitatea și eficiența managerială, dinamica de personal în perioada 2005 – 2008, gradul de ocupare a posturilor, legalitatea acordării concediilor medicale și a concediilor fără plată, planificarea și efectuarea concediilor de odihnă, angajări de personal, desfaceri ale contractelor de muncă sau demisii, organizarea serviciului în ture, cazurile și cauzele întârzierilor la intervenții, gradul de utilizare a ambulanțelor noi.

Controlul va supune analizei și alte segmente, cum ar fi condițiile în care s-au efectuat transporturile, atât ziua cât și noaptea, modul în care au fost făcute achizițiile publice sau cum s-au derulat activitățile decontate de CAS.

În urmă cu câteva zile ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, a demis șefii Serviciilor de Ambulanță București și a județului Ilfov după o serie de nereguli constatate.

 


Intră acum și în grupul de