Consiliul Județean Suceava va monta o poartă la intrarea în județ pe DN 17. O familie din Poiana Stampei acordă teren gratuit pentru ridicarea unuia dintre stâlpi, iar comuna Poiana Stampei, pentru celălalt. Poarta de intrare de la Drăgușeni este în reparații și urmează să fie finalizată în scurt timp


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a decis, marți, cu unanimitate de voturi să aprobe o hotărâre prin care să preia în folosință gratuită timp de 49 de ani o suprafață de 4 metri pătrați aparținând comunei Poiana Stampei, și o alta pentru drept de superficie, cu titlul gratuit, tot pe 49 de ani, tot pentru 4 mp, de la o familie din aceeași comună.

Cele două suprafețe de teren vor fi folosite pentru ridicarea stâlpilor unei porți de intrare în județul Suceava, pe DN 17, la limita cu județul Bistrița Năsăud.

„Va fi o poartă emblematică pentru Suceava, pentru Bucovina”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur care a precizat că intenția este ca anul acesta să fie realizată construcția.

În cadrul dezbaterilor, consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a atras atenția că la poarta de intrare pe E 85, la Drăgușeni, pentru care Consiliul Județean Suceava a alocat bani pentru reparații și consolidare nu lucrează nimeni și că turiștii au fost întâmpinați de Paști și de 1 Mai cu o intrare jalnică în județ.

„Degeaba stăm cu cocarde în piept cu Bucovina-100, dacă intrarea e jalnică”, a spus Cușnir, iar Gheorghe Flutur l-a întrebat dacă e vorba de starea drumului național care ar trebui reparat de Guvern.

Flutur a spus că acolo se lucrează și că s-a realizat consolidarea și că tăbliile din lemn au fost date jos pentru un tratament specific.

„S-a lucrat bucățică cu bucățică”, a spus Flutur.

Cușnir i-a transmis președintelui CJ Suceava că lucrurile trebuie făcute durabil și cu respectarea termenelor de execuție.

El i-a mai spus lui Gheorghe Flutur că și în zona Mănăstirii Humorului erau de 1 mai numeroase gunoaie, ceea ce nu face cinste unui județ turistic.

Gheorghe Flutur a recunoscut că sunt probleme în unele localități cu curățenia și că nu este de acord cu această situație care ar trebui corectată.

Președintele CJ Suceava a adăugat că susține ca lucrurile care se fac în județ să fie făcute „sănătos” apreciind că și edificarea unei poarți de intrare în județ la Poiana Stampei se înscrie în acest concept mai ales că se face în Anul Centernar.

El a menționat că a cerut firmei care lucrează la repararea porții de intrare de la Drăgușeni să se grăbească pentru că începe sezonul turistic.

Consilierii județeni au mai discutat și despre obținerea autorizațiilor pentru realizarea noii porți de la Poiana Stampei și au atras atenția asupra necesității ca această construcție să fie rezistentă pentru a nu exista riscul ca acesta să cadă așa cum s-a întâmplat, anul trecut, cu o poartă de intrare în Timișoara.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de